PANDEMİDE 4,6 MİLYON YOLCU TAŞIDI

20 Ekim 2020 Salı   19:23

Qatar Airways dünya genelindeki uçuşlarında yolcuların yüzde 99'undan fazlasının güvenle seyahat ettiğini ve uçaklarında vaka riskinin çok düşük olduğunu bildirdi.

Bugüne kadar kabin ekibinin yüzde 0,002'sinden azı COVID-19'dan etkilendi ve bu dönemde uçulan 33 milyarın üstünde gelir yolcu kilometre cinsinden 500’ün çok az üstünde yolcuda vaka tespit edildi. Mayıs 2020'de kişisel koruyucu uçuş ekipmanının kullanılmaya başlamasından bu yana kabin ekibinde yeni vaka kaydedilmedi.

SIKI ÖNLEMLER ALINDI VAKA NEREDEYSE GÖRÜLMEDİ

Qatar Airways, pandemi döneminde 33 milyar gelir yolcu kilometrenin üzerinde yol kat ederek yaklaşık 4,6 milyon yolcunun taşındığı COVID vakasız 37.000’den fazla uçuşun ardından son derece düşük bir COVID-19 risk tablosu çizdi. Havayolunun sıkı COVID-19 önlemleri kapsamında oluşturduğu hijyen programının başarısı, yolcularının yüzde 99'undan fazlasının uçakta COVID-19 vakası görülmeden seyahat etmesini sağladı. Qatar Airways uçuşlarının ardından yerel yetkililer tarafından yapılan COVID-19 testleri, yolcuların yüzde birinden daha azının pozitif olduğunu kanıtladı. Buna ilave olarak, operasyonel kabin ekibinin yüzde birinden (% 0,002) önemli ölçüde daha azı bu durumdan etkilendi ve havayolu, Mayıs 2020'de Kişisel Koruyucu Ekipman (KKE) uçuş üniformasını kullanmaya başladığından bu yana yeni vaka kaydedilmedi.

Qatar Airways CEO’su Akbar Al Baker şunları söyledi:

“Bu son istatistikler, uçak içi hijyene verilen büyük önem, havalimanlarında uygulanan kısıtlamalar ve yerel makamların test ve ülkelere girişlerle ilgili aldıkları tedbirlere uyum sayesinde, havayolu ile seyahatin yolcular için bir endişe kaynağı teşkil etmesine gerek olmadığının bir göstergesidir. Yolcularımızın Qatar Airways ile kalkıştan varış noktalarına kadar güvende olduklarını bilmelerini ve korunduklarından emin olmalarını istiyoruz. COVID-19 salgınının başlangıcından itibaren, küresel havacılık endüstrisinde var olan en titiz ve sıkı virüs izleme, algılama ve uçak içi hijyen programını başlattık. Risk temelli yaklaşımımız nedeniyle, 'yüksek riskli' ülkelerden hareket eden yolcular için PCR testini başlattık ve tüm uçuşlarımıza yolcu yüz kalkanları dahil ettik ve mümkün olan her yerde, uçaklarımızda en gelişmiş HEPA hava filtreleme sistemlerini kullanıyoruz.

Qatar Havacılık Hizmetleri tarafından kullanılan Honeywell Ultraviyole Kabin Sisteminin yakın zamanda hizmete girmesi, Qatar Airways'in güvenlik uygulamalarını sürekli olarak iyileştirme taahhüdünün bir kanıtıdır. Yolcularımızı, ekibimizi ve çalışanlarımızı enfeksiyona maruz kalmaktan korumak için uzmanlar tarafından kabinde enfeksiyon önleme eğitimi ve mayıs ayında tanıttığımız KKE uçuş üniformamız da dahil olmak üzere mümkün olan her önlemi aldık.”

ENDÜSTRİ OLARAK ÇOK DİKKATLİ OLMALIYIZ

"Bu güçlü önlemler ile taşınan 4,6 milyon yolcunun yüzde 99'unun Şubat 2020'den beri uçaklarımızda COVID-19’a yakalanmadan güvenle seyahat ettiğini söyleyebiliyoruz. Bu dönemde Qatar Airways tarafından yapılan 37.000'den fazla uçuşta enfekte yolcu sayısı %1’den azdır. Bu, her 8.000 yolcudan sadece birinde pozitif vaka görülmesi demek. Bu rakamlar düşük olsa da, COVID-19'un yayılmasını kontrol etme mücadelesindeki küresel gelişmeleri titizlikle izlemeye devam edeceğiz ve bir vaka tespit edildiğinde izleme faaliyetlerini desteklemek için yerel sağlık yetkilileriyle yakın işbirliği içinde çalışacağız. Endüstri olarak, çok dikkatli olmalı ve her türlü rahatlamadan kaçınmalıyız. Bu doğrultuda, yolcularımıza güven aşılamak adına en üst düzey hijyen ve güvenlik prosedürlerine sahip olduğumuzdan emin olmalıyız.”

IATA’nın son verilerine göre; Qatar Airways, nisan-temmuz ayları arasında insanları evlerine ulaştırma misyonunu yerine getiren en büyük uluslararası havayolu oldu. Bu, havayolunun yolcularını güvenli ve hijyen kurallarına en üst seviyede dikkat ederek taşımada benzersiz bir deneyim edinmesine ve uçuş ağını etkin bir şekilde yeniden inşa etmesine olanak sağladı. Havayolu, ayrıca merkezi olan Hamad Uluslararası Havalimanı'nda da en gelişmiş güvenlik ve hijyen önlemlerini etkin biçimde uyguladı.



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/pandemIde-4-6-mIlyon-yolcu-tasidi/58813