İSPANYA HAVA KUVVETLERİNE İLK NH90

15 Ekim 2020 Perşembe   13:44

NH Industries’in ortak kuruluşları olan Airbus Helicopters, Leonardo, Fokker ortak yapımı NH90, İspanyol Hava Kuvvetleri’ne arama ve kurtarma operasyonlarını kuvvetlendirmek üzere teslim edildi.

ESKİYEN PUMA FİLOSUNU YENİLEYECEK

İspanyol Hava Kuvvetleri, 12 adet daha NH90 helikopteri ile eskimekte olan AS332 Super Puma  filosunu yenileyerek onları Madrid yakınlarıdaki Cuatro Venentos’da konuşlandıracak. Toplamda 45 adet NH90 taktiksel ulaştırma versiyonu sipariş veren İspanya, bu helikopterlerin 3 adedini silahlı kuvvetlerin kullanımına sunacak. 13 adet helikopter, Agoncillo’da Maneuver III Battalion için kullanılmak üzere İspanyol Ordusu Hava Kuvvetleri’ne (FAMET) ulaştırıldı.

Airbus Helicopters MNH90 Program Sorumlusu ve NHIndustries Başkanı Nathalie Tarnaud-Laude, “NH90’lar, özellikle sıcak ve yüksek hava koşullarına dayanıklılık özelliği ile İspanyol Hava Kuvvetleri’ne kritik misyonlarda büyük avantaj sağlayacak” dedi.

İspanya Hava Kuvvetleri’nden General Javier Salto da, “İspanya Hava Kuvvetleri için NH90,  askeri birliklerin barış koruma ve taktiksel nakliye görevlerine veya yeniden inşa operasyonlarına lojistik destek ve tabii ki değişen koşullarda (düşmanca) ana arama ve kurtarma misyonları da dahil olmak üzere çeşitli görevleri yerine getirebilecek” dedi.

NH90, İspanyol Silahlı Kuvvetleri’ne rakipsiz askeri yetenekler sunan çok yönlü ve modern bir nakliye helikopteri olacak. Yeni nesil General Electric CT7 8F5 motorları ile güçlendirilen NH90’ın İspanyol versiyonu, kişiselleştirilmiş bir iletişim sistemine ve Indra tarafından geliştirilen sofistike bir elektronik savaş sistemine sahip, Indra tarafından geliştirilen eğitim cihazları (tam uçuş simülatörleri dahil), otomatik bakım ekipmanı ve otomatik görev planlama sistemi (amper) tarafından desteklenecek.



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/Ispanya-hava-kuvvetlerIne-Ilk-nh90/58784