YERDEKİ A380'İ RESTORANA ÇEVİRDİ

14 Ekim 2020 Çarşamba   12:03

Corona virüs salgını küresel hareketliliği vurdu. Kısıtlamalar ve güvenlik önlemleri nedeniyle yolcu hareketliliği önceki yıllara göre önemli ölçüde azaldı. Bu durum dünya genelinde havayolları şirketlerinin maddi darboğaza girmesine neden oldu. Singapur Havayolları yerde yatan uçaklardan birini değerlendirmek için ilginç bir yönteme başvurdu.

AIRBUS A380 TİPİ YOLCU UÇAĞI RESTORANA ÇEVRİLDİ

Rezervasyonla yemek yenilen uçakta menü fiyatı 500 dolara kadar çıkabiliyor. Şirketin oluşturduğu iki günlük rezervasyon planı yarım saat içerisinde tükendi. Singapur Havayolları yoğun talep üzerine iki günü daha rezervasyona açtı.

YEMEKTE DE SINIFLAR VAR

Singapur Havayolları uçuşlardaki business, ekonomi sınıfı ayrımını restoranda da uyguluyor. Ekonomi sınıfında öğlen veya akşam yemeği 30 dolara kadar düşerken first-class'ta bir yemeğin fiyatı 500 doları buluyor.

EVLERE PAKET SERVİSİNE DE BAŞLADI

Singapur Havayolları geçen ay iş gücünün yüzde 20'sine denk gelen 4 bin 300 çalışanı ücretsiz izne çıkartacağını duyurmuştu. Kovid-19 salgını nedeniyle kaybedilen gelirlerini telafi etmek için yeni iş modelleri arayan birçok taşıyıcıdan biri olan Singapur Havayolları, aynı zamanda, hava yolunun ikram setlerini içeren first class ve business class yemeklerini evlere servis ediyor.

Facebook'ta yayımlanan açıklamada hava yolu şirketi, müşterilerine verdiği büyük destek için teşekkür etti ve bekleme listesinin yeniden açıldığını, böylece isteyenlerin "bu eşsiz yemek deneyimine olan ilgisini gösterebileceğini" kaydetti.

Restorana dönüştürülen iki katlı uçakta, 24 ve 25 Ekim'deki üç saatlik öğle yemeği için satılan biletlerin kısa sürede tükenmesinin ardından, 24 ve 25 Ekim'de akşam yemeği ile 31 Ekim ve 1 Kasım'da öğle ve akşam yemeği hizmeti verilecek. BBC'nin haberine göre, hava yolu şirketi üçer saatlik yemekler için Airbus A380 tipi iki uçak kullanmayı planlıyor. Uçaklardan her birine, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle getirilen sosyal mesafe düzenlemelerine uymaya yardımcı olmak için kapasitesinin yarısı kadar kişi alınacak. Uçağa binenlerin ateşleri ölçülecek ve maske takmak zorunlu olacak.



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/yerdekI-a380-I-restorana-cevIrdI/58779