YER: İSTANBUL HAVALİMANI... ALTIN KURYELERİ BÖYLE YAKALANDI
YER: İSTANBUL HAVALİMANI... ALTIN KURYELERİ BÖYLE YAKALANDI

9 Ekim 2020 Cuma   16:53

Altın fiyatlarındaki hızlı yükseliş kaçakçıların da iştahını kabarttı. Polis, son günlerde yurt dışından yolcu gibi gelen kuryelerin ülkemize külçeler halinde kilolarca altın soktuğu bilgisine ulaştı. İstanbul Havalimanı’nda pusu kuran risk analiz uzmanı polisler, kaçakçıları avladı.

TURİST GİBİ GELDİLER

İstanbul Havalimanı Şube Müdürlüğü ekipleri, risk analiz çalışması için özel ekip kurdu. Beklenen kurye, Bişkek uçağıyla İstanbul’a gelerek polis tarafından takibe alındı. Kırgız asıllı Zarina A.’nın yapılan üst aramasında korseden tam külçeler halinde 24 ayar 9 kilogram saf altın çıktı. Yakalanan kaçak altınların piyasa değerinin 4 milyon 180 bin lira olduğu açıklandı.

ŞÜPHELİ TAVIRLAR SERGİLEYEN İKİNCİ KURYE DE YAKALANDI

Polis altın taşıyan kuryenin yalnız olmadığını fark etti. Şüpheli tavırlar sergileyen bir kadın yolcunun üzerinde ve valizlerinde arama yapıldı. Zarina A. ile aynı uçakta olan suç ortağı Nuraiym S.‘nin çantasından Türkiye’de satışı yasak olan 800 paket elektronik sigara filtresi çıktı.

Zanlıların Türkiye’ye sokmak istediği kaçak altın ve elektronik sigara filtrelerine el konuldu. Polis tarafından gözaltına alınan Zarina A. ve Nuraiym S. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Her iki şüpheli de tutuklandı.



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/yer-Istanbul-havalImani-altin-kuryelerI-boyle-yakalandi/58768