PELOSI HAVA YOLU DESTEĞİNE AÇIK

8 Ekim 2020 Perşembe   15:19

ABD Temsilciler Meclisi Sözcüsü Nancy Pelosi, Başkan Donald Trump'ın geniş çaplı teşvik görüşmelerini durdurmasının ardından Hazine Bakanı Steven Mnuchin ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde hava yolu sektörüne yönelik bir desteğe açık olduğunu dile getirdi.

Bununla birlikte Pelosi'nin hava yolu sektörüne özel olmak üzere verdiği destek kapsamlı bir mali paket için geçerli değil. Çarşamba günü basına konuşan Temsilciler Meclisi Başkanı, kişi başı 1,200 dolarlık bireysel teşvik çeki teklifine yeşil ışık yakması için Trump'ın yaptığı baskıyı, söz konusu tutarın yetersiz olduğunu belirterek geri çevirdi.

Drew Hammill, Twitter iletisinde Mnuchin'in çarşamba sabahı Pelosi ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde hava yolu şirketleriyle ilgili olarak bir yasa teklifine ilişkin görüş alışverişi yaptığını söyledi. Hammill, Pelosi'nin konuyla ilgili teklifi Cumhuriyetçilerin engellediğini, DeFazio'nun teklifini Mnuchin'in yeniden değerlendirmesini istediğini ifade etti. Sonrasında ise çarşamba günü ikili arasında bir telefon görüşmesi daha gerçekleştirildi. 20 dakika süren görüşmede hava yolu sektörüne yönelik yardım konuşuldu. Hammill, Mnuchin ile Pelosi'nin bugün yeniden görüşeceklerini belirtti.



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/pelosi-hava-yolu-destegIne-acik/58761