İŞTE AN-26 TİPİ UÇAĞIN DÜŞME ANI

26 Eylül 2020 Cumartesi   16:37

Ukrayna’nın Harkiv Bölgesindeki Çuguyevo kentinde dün akşam saatlerinde düşen Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine ait An-26 askeri uçağında son bilgilere göre 26 kişi hayatını kaybetti. 27 kişi bulunan ve eğitim uçuşu yapan uçak askeri havalimanı civarında düşmüştü

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Dün, korkunç bir kazada Çuguyevo yakınlarında An-26 uçağının düşmesi sonucunda Ukrayna 26 değerli oğlunu kaybetti. 25 kişi olay yerinde, 1 kişi de ağır yaralardan dolayı hastanede öldü. Bir diğeri tedavi görüyor. Hızlı iyileşmesi için dua ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı, devletin yaralı öğrencinin tedavisini üstlenmesini, hayatını kaybedenlerin ailelerine ise tazminat ödenmesi gerektiğini belirtti.

ZELENSKİY KAZA YERİNDE

26 Eylül’ü Ukrayna’da ‘Yas Günü’ ilan eden bir kararname imzalayan Zelenskiy, kazanın nedenlerinin derhal açıklanması, soruşturmanın objektif ve tarafsız olması konusunda ısrar ederek, “Önlerinde bir ömür ve eminim çok fazla savaş zaferi olan gençlerimizi ve tecrübeli askerleri kaybettik. Bu kaybın acısını ifade edecek kelimeler bulmak zordur. Bu askerlerin ebeveynlerini, eşlerini ve çocuklarını rahatlatacak doğru cümleleri bulmak zordur.” dedi. Zelenskiy’in kaza yerinde bulunduğu aktarıldı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Kaza üzerine soruşturma başlatıldı. Kazanın nedenlerini araştıran hükumet komisyonu başkanı Başbakan Yardımcısı Oleh Uruskiy’e göre, cesetler çok kötü durumda olduğu için, kimlikleri tespit edilemedi. DNA incelemesinin iki ile üç hafta süreceği belirtildi.

KARA KUTULAR BULUNDU

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, uçuş kayıt cihazlarının bulunduğu bildirildi. Ukrayna Devlet Soruşturma Bürosu, şimdilik kazaya yol açan dört ihtimalin incelediğini bildirdi. Daha önce, uçakta 28 kişi olduğu bildirilmiş, ancak daha sonra bir öğrencinin uçuşa katılmasına izin verilmediği açıklanmıştı.

Bu arada uçağın düşme anına ait görüntüler de yayınlandı.

 



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/Iste-an-26-tIpI-ucagin-dusme-ani/58700