TUSAŞ’TAN DA ÖĞRENCİLERE 5 BİN TABLET
TABLET KAMPANYASI BÜYÜYOR

21 Eylül 2020 Pazartesi   15:46

Türk Hava Yolları’nın Ağrı ofisinde Satış Trafik Şefi olarak görev yapan Cafer Canşi, köy okullarında eğitim gören, uzaktan eğitim alma imkânı olmayan öğrenciler için tablet ve internet bağışı kampanyası başlatmıştı. Canşi, Köy Okulları Yardım Projesi isimli sosyal medya hesabı üzerinden başlattığı kampanya ile bugüne kadar imkânları kısıtlı, hayalleri büyük 160 çocuğun yüzünü güldürdü. 

Büyük yangı yaratan kampanyadan sonra Baykar Teknik Müdürü ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, uzaktan eğitime ulaşma fırsatı olmayan öğrenciler için Baykar olarak 5 bin tablet bilgisayar hediye ettiklerini açıkladı. Selçuk Bayraktar’dan kısa bir süre sonra Türk Havacılık ve Uzay Sanayi TUSAŞ da, kampanyaya 5 bin adet tabletle katılacağını duyurdu. TUSAŞ’ın sosyal medya hesaplarından, “Milli teknoloji hamlesi gençlerimizin heyecanı ve gayreti ile büyüyecek. Geleceğimizin teminatı gençlerimiz için 5 000 adet tablet de bizden. Güçlü eğitim, güçlü Türkiye için gençlerimizin yanındayız” denildi.

5 BİN TABLET DE ASELSAN’DAN

TUSAŞ’tan sonra bir başka savunma sanayi kuruluşumuz ASELSAN da kampanyaya katıldı ve 5 bin tablet bilgisayar bağışladı. ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Haluk Görgün twitter hesabından, “ASELSAN ailesi olarak eğitimde fırsat eşitliğine katkı sunmaktan gurur duyuyor, ülkemizin geleceği çocuklarımız için Selçuk Bayraktar kardeşimizin başlattığı uzaktan eğitim kampanyasına biz de 5 bin tablet bilgisayarla destek oluyoruz” dedi.

Haberair.com



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/tusastan-da-ogrencIlere-5-bIn-tablet/58678