HOLLANDA BAŞBAKANINDAN SKANDAL SÖZLER
HOLLANDA BAŞBAKANI RUTTE'DEN CORENDON’A TEPKİ:

28 Haziran 2020 Pazar   15:34

Türkiye turizm pazarının önemli tur operatörlerinden biri olan Corendon, seyahat kısıtlamaları kalksa da kalkmasa da 10 Temmuz'dan itibaren Türkiye'ye turist göndermeye başlayacaklarını açıkladı. Hollanda Başbakanı Mark Rutte, bunu sorumsuzluk diye değerlendirerek, "Türkiye'ye gitmek akıllıca değil" dedi.

Corendon'dan yapılan yazılı açıklamada, müşterilerinin büyük çoğunluğunun, hükümetin olumsuz seyahat tavsiyelerine rağmen, hâlâ yaz tatilinde Türkiye'ye gitmek istediklerini bildirdi. Açıklamada, Türk makamlarıyla yapılan görüşmeler sonunda, Antalya, Bodrum ve Dalaman uçuşlarına başlama kararı alındığı kaydedildi.

ÜCRETSİZ TEST İMKANI

Şirket, Türkiye'ye giden tatilcilere, ülkeden ayrılmadan bir gün önce ya da dönüş uçuşundan hemen sonra ücretsiz korona testi hizmeti sunulacağını da vurguladı. Corendon, tatil sırasında olası bir kısıtlama durumunda, müşterilerini Hollanda'ya ücretsiz geri getireceğini belirtti. Açıklamada, test sonuçları negatifse, Türkiye'den dönenlere 14 günlük zorunlu karantina uygulanamayacağı öne sürüldü.

BAŞBAKAN TEPKİ GÖSTERDİ

Corendon'un bu açıklaması, Hollanda hükümeti tarafından tepkiyle karşılandı. Halk Sağlığı Bakanlığı, "Test sonucu negatif çıkan tatilcilerin, zorunlu karantinaya tabi tutulmayacağı" açıklamasını, "hayretle karşıladıklarını" bildirdi. Hollanda Başbakanı Mark Rutte de, Corendon'un yeniden Türkiye'ye tatil uçuşlarına başlamasının akıllıca olmadığını söyledi. Rutte, Corendon testlerinin sınırlı olduğunu ve seyahat organizasyonunun da bununla ilgili olmadığını belirterek, bu nedenle yanlış sonuçlar alma riski bulunduğunu vurguladı. Rutte tur operatörünün davranışını sorumsuzluk olarak değerlendirdi.



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/hollanda-basbakanindan-skandal-sozler/58295