THY’NİN ‘HACI ABİSİ’ HAYATINI KAYBETTİ
DİYARBAKIR İSTASYON ŞEFİ OLARAK UZUN YILLAR ÇALIŞMIŞTI

29 Mayıs 2020 Cuma   22:50

Diyarbakır’da neredeyse herkesin tanıdığı, Türk Hava Yolları çalışanlarının ‘Hacı Abisi’ Hacı Zülfi Balcı hayatını kaybetti.

Paspasçı olarak girdiği THY’de çalıştığı dönemde ilkokul, ortaokul ve liseyi bitiren Balcı, sayısız takdirname aldı. Yolu Diyarbakır’a düşen siyasetçileri, işadamlarını, gazetecileri uçağın kapısında karşılayan Hacı Zülfi Balcı, herkesin sevdiği ve saygı duyduğu bir isimdi. Özellikle eski Cumhurbaşkanları Turgut Özal ve Süleyman Demirel Balcı’yı çok severdi.

OĞLU DİYARBAKIR KAZASINDA ÖLDÜ

36 yıl çalıştıktan sonra emekliye ayrıldı. Dönemin THY Genel Müdürü Cem Kozlu, oğlu Mehmet Ümit’i işe aldı. Ancak 8 Ocak 2003’tarihinde Diyarbakır Havalimanı’na inişte yaşanan kazada uçaktaki yolcular arasında 25 yaşındaki Mehmet Ümit de bulunuyordu. Hacı Zülfi Balcı uçak kazası tazminatı ve emekli ikramiyesi ile oğlu için Mehmet Ümit Balcı Camii’ni yaptırdı.

OĞLUNA KAVUŞTU

THY emeklisi Hacı Zülfi Balcı, bugün 17 sene önce kaybettiği oğluna kavuştu. Balcı’nın ölümü Türk Hava Yolları çalışanları arasında üzüntüye sebep oldu. Hacı Zülfi Balcı yarın ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından köyünde defnedilecek.



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/thynIn-haci-abIsI-hayatini-kaybettI/58128