ADI PROF. DR. MURAT DİLMENER OLDU

29 Mayıs 2020 Cuma   15:55

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybeden Prof. Dr. Feriha Öz'ün adının verildiği Acil Durum Hastanesi hizmete giriyor. İstanbul Sancaktepe'deki hastane Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın katılımıyla açılıyor.

Açılış töreninde konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Kovid-19 pandemisi, sağlığa yapılan yatırımların ne kadar yerinde olduğunu her zamankinden daha fazla gösterdi. Bu hastaneler, sadece afet ve salgın durumlarında kapısını açıp sonra devre dışı olan mekanlar olarak tasarlanmadı, kalıcı olarak inşa edildi. Hastane rekor denebilecek şekilde, 45 günde bitirildi. Tehlike henüz geçmiş değil. Bu nedenle bir süre daha tedbirlerimize devam etmek zorundayız. “

Koca'nın ardından sözü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aldı. Erdoğan şunları kaydetti:

“Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi'nin şehrimize, ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Sözlerimin başında koronavirüsten hayatını kaybeden tüm hocalarımızın, milletimizin huzurunda Feriha Öz'ün yakınlarına baş sağlığı diliyorum.

Biz kadirşinas bir milletiz. Ülkemiz için mücadele eden kimseyi unutmayız. O nedenle buraya Prof. Dr. Feriha Öz, Yeşilköy'de inşa edilen hastaneye Prof. Dr. Murat Dilmener ismini verdik. Milletimiz için çalışırken nefeslerini veren hocalarımızın isimlerini ebediyete kaydettik.”

 



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/adi-prof-dr-murat-dIlmener-oldu/58127