LUFTHANSA’DA ‘KURTARMA PAKETİ’NE ERTELEME
AB KOMİSYONU SLOT HAKLARINDAN FERAGAT İSTEDİ

27 Mayıs 2020 Çarşamba   19:50

Lufthansa Denetleme Kurulu, AB Komisyonu'nun talepleri nedeniyle Alman hükümetinin 9 milyar avroluk bir kurtarma paketi konusunda onay kararını ertelediğini açıkladı. Komisyonun talebinin, Lufthansa'nın Frankfurt ve Münih'teki uçuş merkezlerini zayıflatacağı belirtildi.

Alman hava yolu şirketi Lufthansa, şirketin Denetleme Kurulu’nun Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun talepleri nedeniyle, Alman hükümetinin 9 milyar avroluk bir kurtarma paketi konusunda onay kararını ertelediğini bildirdi. Avrupa Komisyonu, Lufthansa'nın Frankfurt ve Münih havaalanlarındaki üçte iki pazar payına sahip olduğu değerli kalkış ve iniş haklarından feragat etmesini istiyor.

Lufthansa AG tarafından yapılan açıklamada, Avrupa Komisyonu’nun talebinin Lufthansa'nın Frankfurt ve Münih'teki uçuş merkezlerini zayıflatacağı belirtildi. Lufthansa Denetim Kurulu’nun Alman Ekonomik İstikrar Fonu'nun (WSF) onayladığı kurtarma paketini şirketin borçlarını ödemek için tek uygun alternatif olarak görmeye devam ettiğine yer verilen açıklamada, “Olası alternatif senaryoların yanı sıra, şirket üzerindeki ekonomik etkisi ve istikrar önlemlerinin geri ödeme planı yoğun bir şekilde analiz edilmelidir" ifadesine yer verildi.

HÜKÜMET PROTESTO EDİLDİ

Hükümetin Covid-19 salgını nedeniyle Lufthansa için açıkladığı kurtarma paketi başbakanlık binası önünde protesto edildi. Göstericilerin Almanya Başbakan Angela Merkel ve Maliye Bakanı Olaf Scholz'un maskelerini takması dikkati çekti.

NE OLMUŞTU?

Almanya’da hükümetin oluşturduğu Ekonomik İstikrar Fonu (WSF), 25 Mayıs’ta Covid-19 salgını nedeniyle zor durumda kalan Alman hava yolu firması Lufthansa için 9 milyar avroluk bir kurtarma paketini onaylamıştı. Kurtarma paketinin Alman hükümeti tarafından şirkete sermaye takviyesi içerdiği belirtilen açıklamada, WSF’nin her biri 2,56 avro nominal değerde şirketin yüzde 20’lik hissesini (veya 300 milyon avro karşılığında) devralacağı ifade edilmişti. Yapılan açıklamada, üçüncü bir tarafın şirketi devralması söz konusu olduğunda bu oranın yüzde 25+1 hisseye çıkabileceği vurgulanarak, ayrıca WSF’nin şirkete 4,7 milyar avrosu öz kaynak olmak üzere 5,7 milyar avroluk sermaye katkısı da yapacağı bildirilmişti.



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/lufthansada-kurtarma-paketIne-erteleme/58112