KURTULAN YOLCU: RAHAT BİR UÇUŞTU

23 Mayıs 2020 Cumartesi   15:09

Hafif yaralarla uçaktan çıkan Zubair, "Uçağın düşmek üzere olduğunu kimse fark etmedi. Rahat bir uçuştu" dedi. Zubair'in Geo News haber portalına anlattıklarına göre, uçağın ilk iniş denemesinde piste çarpıp yeniden havalanmasının ardından pilot 10 dakika içinde ikinci kez inmeyi deneyeceğini anons etti. Daha sonrasında uçak piste yaklaşamadan düştü.

"HER TARAFTAN ALEVLER VE DUMANLAR YÜKSELİYORDU"

Kaza sonrası bilincini kaybettiğini söyleyen Zubair yaşadıklarını "Her taraftan çığlıklar yükseliyordu. Çocuklar, yetişkinler... Tek görebildiğim alevlerdi. Emniyet kemerimi çözdüm, bir ışık gördüm ve o ışığa doğru yürüdüm. Kurtulabilmek için 3 metreden aşağı atlamam gerekti" sözleriyle anlattı.

PAKİSTAN'IN UÇUŞ GÜVENLİĞİ SİCİLİ

Pakistan'da 2010'da özel havayolu şirketi Airblue'ya ait bir uçağın başkent İslamabad yakınlarında düşmesi sonucu uçaktaki 152 kişi hayatını kaybetmişti. Bu, ülkenin tarihindeki en büyük uçak kazasıydı.

2012'de de Bhoja Air'a ait Boeing 737-200 tipi bir uçak, kötü hava nedeniyle Rawalpindi'de inişe geçtiği sırada düşmüş, uçaktaki 121 yolcu ve 6 mürettebat yaşamını yitirmişti.

2016'da da Pakistan Uluslararası Havayolları'nın bir uçağı, ülkenin kuzeyinden İslamabad'a doğru uçarken alev almış ve kaza sonucu 47 kişi hayatını kaybetmişti.



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/kurtulan-yolcu-rahat-bIr-ucustu/58093