ÇELEBİ’YE ALTIN VE GÜMÜŞ LEED SERTİFİKASI

22 Mayıs 2020 Cuma   15:53

ÇELEBİ ÇEVREYE DUYARLI YEŞİL BİNALARINI LEED GOLD SERTİFİKA İLE TAÇLANDIRIYOR

Sürdürülebilir ve doğa dostu tesis yönetmeliği uyarınca bütün yapı işlemlerini yerine getiren Çelebi Hava Servisi A.Ş. ’a ait Çelebi Teknik Bakım Atölye Binası, uluslararası anlamda yeşil bina protokolü olan LEED tarafından Gold sertifika almaya hak kazandı.

İstanbul havalimanı kampüsü içerisindeki tesisler arasında LEED tarafından Gold sertifika alan ilk ve tek tesis olan Çelebi Teknik Bakım Atölye Binası’nın yanı sıra Çelebi Kargo Antrepo Binası da geçtiğimiz aylarda LEED tarafından Silver sertifika almaya hak kazanmıştı.

Sertifika ve süreç hakkında bilgi veren Çelebi Havacılık Global Satın alma ve İnşaat Direktörü Arzu Büyükdurmuş Yaşa ve Çelebi Hava Servisi İnşaat Proje Müdürü Mehmet Mahir Sucularlı, bu sertifikasyonun amacının yeşil, sürdürülebilir, doğaya dost binalar ortaya çıkarmak olduğunu söylediler. Çelebi Kargo Antepo binası ile LEED SILVER Sertifika almaya hak kazandıklarını, Çelebi Teknik Bakım Atölye Binası ile de LEED GOLD sertifika aldıklarını ve İstanbul havalimanı kampüsü içerisinde bu sertifikayı alan ilk ve tek işletme olduklarını dile getirdiler.

HER EVRESİNDE ÇEVRE HASSASİYETİ

İnşaat esnasında çevresel etkileri raporlanmış ürünlerin tercih edildiğini belirten Yaşa, inşaat aktiviteleri esnasında ortaya çıkan beş farklı atığın atık yönetim planı kapsamında ayrıştırılarak geri dönüşüme gönderildiğini ve yüzde 94 oranında bir geri kazanım sağlandığının altını çizerek şunları söyledi:

“Kullanım sırasında da inşaat aşamasında olduğu gibi geri dönüşüm konusuna dikkat ettik. Kullanıcıların rahatça ulaşacağı alanlarda geri dönüşüm konteynırları bulundurarak çıkan atıkların atık yönetim planı kapsamında geri dönüşüm tesislerine gönderilmesini sağladık. Enerji tasarrufu kapsamında da ozon tabakasının delinmesine ve küresel ısınmaya en az etki edecek soğutma ve havalandırma ekipmanlarını tercih ettik. Bunlara ek olarak düşük ısı iletim katsayılı cephe elemanları yanı sıra yüksek verimli pompa ve fanlar kullanarak teknik binamızda yüzde 29, kargo binamızda da yüzde 32 enerji tasarrufu elde ettik.”



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/celebIye-altin-ve-gumus-leed-sertIfIkasi/58088