30 BİN KİŞİYİ İŞTEN ÇIKARMAYA HAZIRLANIYOR
16 BİN DOLAR MAAŞLA ÇALIŞACAK TÜRK PİLOTLAR ARIYORDU

18 Mayıs 2020 Pazartesi   13:09

Salgın nedeniyle tüm dünyada uçuşlar durma noktasına gelirken, sektörde tekrar eski yolcu rakamlarına dönülmesinin yıllar alabileceği tahmin ediliyor. Türk pilotlar da istihdam eden Emirates Havayolları, geçen yıl 16 bin dolar maaşla çalıştırmak üzere Türkiye'de pilotlarla görüşmeler yapmıştı.

Dubai merkezli hava yolu şirketi Emirates, yaklaşık 30 bin çalışanını işten çıkarmayı değerlendiriyor. Bu rakam gerçekleşirse, corona virüsü salgını nedeniyle darbe alan havacılık sektöründeki en yüksek sayıda işten çıkarma olarak kayıtlara geçecek.

Dünyanın en büyük uzun uçuş hava yolu şirketinin Mart 2020 itibarıyla 105 bin çalışanı bulunuyor. Şirket, salgının havacılık sektöründeki olumsuz etkisinin yıllarca sürebileceği beklentisiyle maliyetleri kısmayı planlıyor.

BÜYÜK UÇAKLARA VEDA

Devlete ait şirket, 2020’nin ilk çeyreğinde bulduğu 1,2 milyar dolarlık finansmana ek olarak devletten yeni yardım bekliyor. Şirket, işten çıkarmaların yanı sıra 500’ü aşkın yolcu kapasitesine sahip A380 filosunu da emekli etme planını hızlandırmayı planlıyor.

Dünyada birçok hava yolu şirketi, corona virüsü salgınından ağır darbe alırken, birçok şirket yığınsal işten çıkarma yoluna gidiyor.

TÜRK PİLOTLAR DA ÇALIŞIYOR

Emirates, Türkiye’den de personel istihdam ediyor. Bulgaristan’dan Türkiye’ye göç eden bir ailenin kızı olan Safiye Ademoğlu Türkyılmaz, Emirates’te Airbus A-380'de ikinci pilot olarak görev yapıyor. Türkyılmaz, dünyanın en büyük yolcu uçağı Airbus A-380’i uçuran ilk Türk kadın pilot oldu.

Şirket, pilot olarak çalışmak üzere Türkiye’den başvuran adaylar için 27-28 Mayıs 2019 tarihlerinde Crowne Plaza İstanbul Florya’da görüşme günü düzenlemiş, maaşın 16 bin dolar seviyesinde olduğu basına yansımıştı.



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/30-bIn-kIsIyI-Isten-cikarmaya-hazirlaniyor/58057