AIR FRANCE-KLM’DEN 3 AYDA 1,8 MİLYAR EURO ZARAR

7 Mayıs 2020 Perşembe   14:55

Geçen yılın aynı döneminde havayolu şirketinin toplam kaybı 320 milyon euro olarak belirlenmişti. Açıklanan rakamlara göre, koronavirüs salgını, KLM'ye göre Air France'ı daha ağır şekilde etkiledi. Fransa şubesinin zararı, Hollanda şubesinin iki katı daha fazla oldu.

KLM İcra Kurulu Başkanı Pieter Elbas, Hollanda Radyosu'na yaptığı açıklamada, şu anda çok az sayıda uçuş bulunduğunu belirterek, Nisan, Mayıs, Haziran dönemini kapsayan yılın ikinci çeyreğinde durumun daha da kötü olacağını söyledi.

KLM yönetimine göre, yılın ikinci çeyreğinde uçuşların yüzde 95'i, üçüncü çeyreğinde de yüzde 80'i yapılamayacak. KLM, 2020 yılına seferlerdeki doluluk açısından oldukça iyi başladı. Koronavirüs salgını ortaya çıktığında Asya uçuşları dışındaki seferler dışında çok fazla etkilenmedi. Mart ayında, hemen hemen tüm uçuşlar iptal edildi.

Hollanda ve Fransa hükümetleri, kriz dönemini sorunsuz atlatması için Air France-KLM'nin desteklenmesini kararlaştırdı. Fransa 7 milyar euro, Hollanda da 2-4 milyar Euro finansal destek sağlayacak. Desteğin koşulları konusunda görüşmeler halen devam ediyor.

Air France-KLM, bugüne kadarki en kötü dönemini 2009-2010 sezonunda yaşamıştı. Şirket, yıllık toplam 1,6 milyar euro zarar etmişti.

Yusuf Özkan/BBC Türkçe



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/air-france-klmden-3-ayda-1-8-mIlyar-euro-zarar/57999