İSVEÇ'TE TEDAVİSİ YAPILMAYAN TÜRK ANKARA'DA

26 Nisan 2020 Pazar   14:18

Emrullah Gülüşken'in İsveç'te ambulans uçağa bindirilme anları görüntülendi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Ambulans uçağımız sabah İsveç’ten hastamızı aldı. Birazdan Ankara’da olacak" dedi. Gülüşken'i taşıyan ambulans uçak saat 13.40 civarında Ankara'ya iniş yaptı.

İsveç’in Malmö kentinde yaşayan Emrullah Gülüşken, yaklaşık 2 hafta önce yüksek ateş ve nefes darlığı yaşamaya başladı. Gülüşken’in durumundan endişelenen ailesi, sağlık kuruluşunu arayarak yardım çağırdı. Ancak hastaneden herhangi bir geri dönüş olmadı. İki gün önce ambulansla hastaneye kaldırılan Gülüşken’in koronavirüs testi pozitif çıkmasına rağmen evine geri gönderildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, twitter hesabından, “Sevgili Leyla, sesini duyduk. Ambulans uçağımız saat 06'da havalanıyor, İsveç’e geliyoruz. Tüm Türkiye, böyle bir dönemde, uzakta olmanıza üzüldük. Baban için hastanemiz, hekimlerimiz hazır. Cumhurbaşkanımızın, bütün halkımızın geçmiş olsun dileklerini iletiyorum. Çok sevgiler.

Bir kız evlat, COVID-19 hastası babası için hiçbirimizin unutamayacağı bir şey yaptı. Ülkemiz harekete geçti. Ambulans uçağımız sabah İsveç’ten hastamızı aldı. Birazdan Ankara’da olacak. (Sevgili Leyla, biz 25 bin hastamızı iyileştirdik. İnşallah Emrullah Bey de iyileşecek” diye yazdı.



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/Isvec-te-tedavIsI-yapilmayan-turk-ankara-da/57946