BUGÜN ATATÜRK HAVALİMANI APRONU

26 Mart 2020 Perşembe   22:20

Havacılık sektörünü derinden etkileyen corona virüs salgını, havayolu şirketlerinin neredeyse tüm filolarını yere indirmesine sebep oldu. Dünyanın dev havayolu şirketleri kriz süresince çarkı döndürebilmek için sadece birkaç noktaya sefer yapmaya devam edeceklerini açıkladı. Bu havayollarından birisi de milli havayolumuz Türk Hava Yolları(THY). THY, yarından itibaren sadece 5 yurt dışı noktaya sefer yapacak. Bunlar Hong Kong, Moskova, Adis Ababa, New York ve Washington.

Kapasitesinin yüzde 85’ini kullanamayan THY, bazı geniş gövdeli yolcu uçakları ile kargo taşımaya başladı. Geri kalan filonun büyük kısmını ise yere indirdi. Uçakların bir bölümü İstanbul Havalimanı’nda park ederken, bir bölümü de sadece kargo ve özel uçuşların yapıldığı Atatürk Havalimanı’na yönlendirildi.

NOSTALJİ YAŞATTI

Bu fotoğraflar bugün Atatürk Havalimanı’nda çekildi. Fotoğraflarda çok sayıda Türk Hava Yolları uçağının körüklere ve açıktaki park pozisyonlarına park ettiği görülüyor. Onur Air ve başka havayollarının uçakları da fotoğraflarda göze çarpıyor. Atatürk Havalimanı’nın uçaklarla dolup taştığını görenler, “Tıpkı eskisi gibi. Ne günlerdi” demekten kendilerini alamadı.

Haberair.com



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/bugun-ataturk-havalImani-apronu/57802