CEZAYİRLİLER HAVALİMANINI SAVAŞ ALANINA ÇEVİRDİ
ÜLKELERİNE GÖNDERMEK İÇİN ÇÖZÜM ARANIYOR

24 Mart 2020 Salı   10:56

Cezayir hükümetinin koronavirüs tedbirleri nedeniyle ülkeye girişleri durdurmasından dolayı İstanbul’da bulunan Cezayir uyruklu kişiler ülkelerine dönemedi. 3 seferin iptal olması üzerine yaklaşık 1000 Cezayirli yolcu İstanbul Havalimanı'nda kaldı. Salgın virüs nedeniyle Türkiye’ye de kabul edilmeyen Cezayirliler, şehre zorla girmek isteyince polislerle tartıştı. Protesto yaparak terminalde zaman zaman sloganlar atarak yürüyen Cezairliller için çözüm aranıyor.

CEZAYİR'İN İZİN VERMESİ BEKLENİLİYOR

Haberair.com'un yetkililerden aldığı bilgiye göre, Cezayir makamları ile irtibata geçen Türk yetkililer, kalan yolcuları ülkelerine göndermek için formül arıyor. Yolcuların ülkelerine gidebilmesi için Cezayir'in sınırlarını açarak bu vatandaşlarını kabul etmesi gerekir. Böyle bir karar alınması halinde yolcuların ya Cezayir ya da Türk Hava Yolları'ndan temin edilecek uçaklarla Cezayir'e gönderileceği öğrenildi. 

Bu arada Türk Kızılayı ve havalimanındaki çeşitli kuruluşların günlerdir havalimanında bekleyen Cezayirli yolculara yiyecek-içecek konusunda yardımcı oldukları öğrenildi.

Haberair.com

 



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/cezayIrlIler-havalImanini-savas-alanina-cevIrdI/57785