"İSTANBUL HAVALİMANI KENDİNİ İSPATLADI"

22 Mart 2020 Pazar   16:32

Aycı, korona virüs krizi olmasaydı İstanbul Havalimanı’ndan bekledikleri verimliliği alıp almadıklarına ilişkin bir soru üzerine şu cevabı verdi:

"Kesinlikle, çünkü İstanbul havalimanında Atatürk Havalimanındaki performansımızı geçtik. Hem zamanında kalkış anlamında hem operasyonel kalite anlamında hem de taşıdığımız transfer yolcu sayısı bakımından Atatürk Havalimanındaki rakamlarımızı geçtik. Bu da gösteriyor ki İstanbul Havalimanı operasyonel anlamda da, fiziki anlamda da, yönetimsel anlamda da, iş birliği ve koordinasyon anlamında da, yolculara sunduğu konfor, rahatlık ve akıllı bir operasyon yürütülmesinin sayesinde bence bu yatırımın haklı bir yatırım olduğunu gösterdi. Hem biz THY ailesine ispatladı hem biz de THY olarak yeni bir dünyaya adapte olma kabiliyetimizin ne olduğunu, yeni bir havalimanına taşındıktan sonra kısa bir sürede oraya adapte olarak yaz operasyonunda yolcumuzu hiç üzmeden, hiç yormadan, hırpalamadan, orada bayram operasyonlarını, yoğun operasyonları geçirdik. Bu anlamıyla sanki yeni taşınmışız gibi değil de, yıllardır o havalimanında çalışıyormuşçasına hissediyoruz.”

Aycı, ‘İGA’ya bir çağrınız var mı ? ‘ sorusu üzerine, “Bu süreçte onlarla da beraber oturup bu krizi birlikte yöneteceğiz, çünkü iş ortağıyız. Çünkü birimizin kaybetmesi diğerimizin de kaybetmesi demek. Birimizin kazanması öbürünün de kazanması demek. Makul bir şekilde, akıllı bir şekilde beraberce onlarla da oturup bu krizi birlikte yöneteceğiz. Bu krizde finansallarımızı koruyacağız, nakit pozisyonumuzu koruyacağız. Geleceğe bu krizden daha güçlü çıkabilmek için birbirimize destek olacağız. “ dedi.



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/-Istanbul-havalImani-kendInI-Ispatladi-/57774