SİNGAPUR HAVA YOLLARI KAPASİTE DÜŞÜRÜYOR
NİSAN SONUNA KADAR YÜZDE 50 KAPASİTE İLE UÇACAK

19 Mart 2020 Perşembe   18:09

Havayolundan yapılan açıklamada şu ifadeler aldı:

“Bugünkü gelişmeler dahilinde, Singapur Hava Yolları, SilkAir ve Scoot’tan oluşan SIA grup Nisan ayı sonuna kadar planlanan kapasitesinin sadece %50’sini kullanacaktır. Tüm dünyada sınır kontrollerinin sıkılaştırılması ve bunun hava trafiğine derin etkileri düşünüldüğünde, SIA Grup önümüzdeki süreçte kapasitesini daha da düşüreceğini tahmin etmektedir.”

SIA CEO’su Goh Choon Phong konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Kısa zamanda trafiğimizin büyük bir kısmını kaybettik ve mevcut uçuş ağımızı korumak bizim için mümkün olmayacaktır. Daha açık olmak gerekirse, durumdaki bu kötüleşmenin hızlanmasını bekliyoruz. SIA Grup bu zorlu dönemin uzun bir süre devam etmesine hazırlıklı olmalı.” dedi.

İSTANBUL UÇUŞLARI NİSAN BOYUNCA YAPILMAYACAK

Şirketin likiditesini güçlendirmek adına adımlar atıldığı vurgulanan açıklamada, “SIA Grup, maliyetleri azaltmak için ivedi adımlar atarken aynı zamanda bir kez daha sendika ve birliklere danışacak. Ek önlemler kesinlik kazandığında sizlere duyurulacaktır. Singapur Hava Yolları’nın İstanbul-Singapur, Singapur-İstanbul uçuş seferleri 1 Nisan – 30 Nisan 2020 arası iptal edilmiştir. Şu anki planlamalar doğrultusunda, uçuşlar Mayıs 2020 itibariyle tekrar başlayacaktır. Bu süre içerisinde çağrı merkezimiz, internet sayfamız, sosyal medya hesaplarımız üzerinden servis vermeye devam edeceğiz.” denildi.

İPTALLER AÇIK BİLETE DÖNÜŞTÜRÜLEBİLECEK

Havayolu, askıya alınan uçuşlarla ilgili ayrıntıları dün SIA internet sitesinde duyurdu. Duyuruda, “Yolculara iptal edilen uçuşların otomatik olarak 31 Mart 2021 tarihine kadar seyahat edebilecekleri açık bilete dönüştüğünü bildirmek isteriz. Çok sayıda uçuşun iptalinden dolayı, durumdan etkilenen müşterilerin doğrudan SIA ile iletişime geçmesine gerek yoktur. Yeni seyahat planları kesinleştiğinde (https://www.singaporeair.com/request.form) adresindeki bir forma ayrıntılı bilgileri girmeleri gerekiyor ve müşteri hizmetleri yetkililerimiz kendileriyle iletişime geçecektir. “ ifadeleri yer aldı.



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/sIngapur-hava-yollari-kapasIte-dusuruyor/57756