SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

18 Mart 2020 Çarşamba   12:07

DHA’nın haberine göre, soruşturma, TCK’nın 195’nci maddesinde düzenlenen “Bulaşıcı Hastalıklara İlişkin Tedbirlere Aykırı Davranma Suçu” kapsamında yürütülüyor. TCK Madde 195’nci madde de “Bulaşıcı hastalıklardan birine yakalanmış veya bu hastalıklardan ölmüş kimsenin bulunduğu yerin karantina altına alınmasına dair yetkili makamlarca alınan tedbirlere uymayan kişi, iki aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır” düzenlemesi yer alıyor. Soruşturmada sorumlular hakkında gözaltı işlemi yapılmadığı belirtildi.

Türk Hava yolları uçaklarıyla dün Avrupa’dan 2 bin 807 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı İstanbul’a getirilmişti. Vatandaşlar, havaalanından otobüslere bindirilerek karantinada tutulacakları yurtlara götürülürken G.S. isimli bir yolcunun, otobüsten indirilerek özel araca bindiği sosyal medyada yer almıştı.

Gaziosmanpaşa Başsavcılığı sosyal medya paylaşımını ihbar kabul ederek resen soruşturma başlattı. Başsavcılık soruşturmasını TCK’nın “Bulaşıcı hastalıklardan birine yakalanmış veya bu hastalıklardan ölmüş kimsenin bulunduğu yerin karantina altına alınmasına dair yetkili makamlarca alınan tedbirlere uymayan kişi, iki aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır” düzenlemesinin yer aldığı 195’nci maddesinden yürütüyor. Soruşturmada sorumlular hakkında gözaltı işlemi yapılmadığı kaydedildi.



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/savcilik-sorusturma-baslatti/57748