BAĞDAT-İSTANBUL UÇAĞI ESENBOĞA’YA ACİL İNDİ
TÜRKİYE’DEN BAĞDAT’A ÇALIŞMAYA GİDEN TÜRK İNŞAAT İŞÇİLERİNİ TAŞIYORDU

14 Mart 2020 Cumartesi   09:52

Türkiye’nin corona virüsü nedeniyle 29 Şubat’tan itibaren uçuşlarını durdurduğu Irak’tan dün akşam saatlerinde İstanbul’a gelmek üzere havalanan Irak Havayolları’na ait uçak Ankara Esenboğa Havalimanı’na acil iniş yaptı. Burada yapılan kontrolde uçakta, Türkiye’den Bağdat’a çalışmaya giden Türk inşaat işçilerinin olduğu anlaşıldı. Önce Türk işçilerin uçaktan inmelerine izin verilmedi. Polis ekipleri uçağın çevresinde güvenlik önlemi aldı.

Yapılan görüşmelerin ardından işçilerin, corona virüsü riskine karşı Ankara’da hastanede gözlem altına alınmasına karar verildi. Tedbirlerin alınmasının ardından sağlık ekipleri havalimanına sevk edildi. Koruyucu kıyafet giyen sağlık ekipleri, işçileri sağlık kontrolünden geçirerek ambulanslara nakletti. İşçiler, saat 01.00 sıralarında gruplar halinde ambulanslarla Zekai Tahir Burak Hastanesi’ne götürüldü. İşçilerin, daha önce de Çin ve İran’dan getirilen yolcuların karantinaya alındığı hastanede 14 gün gözlem altında tutulacağı belirtildi.

Uçakla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmazken Bağdat’tan havalanıp Ankara’ya iniş yapan uçakta bulanan yolculardan Osman Bilgiç, haber portalı T24’de yaşananları şu sözlerle anlatı:

“Irak Havayolları bizi İstanbul’a götürebileceğini söyledi. Biletlerimizi aldık. Bağdat Havaalanı’na gittik ‘Oradan İstanbul’a direkt uçuş var, İstanbul’dan haber gelecek’ dediler. Daha sonra da haberin geldiğini söylediler ve 15 dakika gecikmeli olarak İstanbul’a gitmek için havalandık. Bir süre sonra pilotu aramışlar ve Ankara Esenboğa’ya inmesi gerektiğini söylemişler. Saat 20.00’den beri buradayız. Uçak hareket etmesin diye uçağın kapılarını açtık. 57 Türk vatandaşıyız.”

UÇUŞ BİLGİLERİ BAĞDAT’TA VAR İSTANBUL’DA YOK

Öte yandan, Bağdat Havalimanı’nın internet sitesinde ‘UR Airways’e ait 18:45’te İstanbul’a planlanan bir uçuş olduğu görünürken İstanbul Havalimanı’nda planlanan bir uçuş bilgisi bulunamadı. Bağdat Havalimanı’nın internet sitesinde yer alan uçağın ‘UBD 161’ uçuş koduna dair de herhangi bir bilgi edinilemedi.



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/bagdat-Istanbul-ucagi-esenbogaya-acIl-IndI/57718