THY UÇAĞI ANKARA’YA İNDİ

25 Şubat 2020 Salı   13:19

Türk Hava Yolları’nın Tahran-İstanbul seferini yapan uçağı bir şüpheli koronavirüs vakası nedeniyle Ankara’ya indi. Esenboğa Havalimanı’na güvenli bir park yerine çekilen uçağa sağlık ekipleri geldi.

Uçakta bulunan 132 yolcunun sağlık taramasından geçirilerek karantinaya alınacağı öğrenildi. Ateşi yüksek bir kaç yolcunun olduğu iddia ediliyor. Uçaktaki yolculardan bazılarının İran'ın Kum kentinden geldiği belirtiliyor.

İran'da koronavirüs vakalarının artması üzerine uçuşlara yönelik sınırlama getirilmişti. Ancak oradaki Türk vatandaşları için özel uçuşlar düzenleniyordu. Şu ana kadar uçak ve sefer bilgisiyle ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

ÖN MUAYENE YAPILDI

Tahran-İstanbul seferini yapan uçaktaki yolcuların Sağlık Bakanlığının da koordinasyonunda Ankara Sağlık Müdürlüğü ve Bakanlık yetkilileri nezaretinde ön muayeneleri yapıldı. İran'dan gelen ve ateşi sınır üstünde olan toplam 17 yolcu şüpheli olarak değerlendiriliyor. Saat 12.30 itibarıyla Sağlık Bakanlığı ekipleri, ikinci bir kontrol için uçağa giriş yaparken tarama sürüyor.

 



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/thy-ucagi-ankaraya-IndI/57586