BU HABERİ OKUMADAN YOLCULUĞA ÇIKMAYIN
BASİT ÖNLEMLER HAYAT KURTARIR

23 Ocak 2020 Perşembe   18:07

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla yayılan “gizemli virüs” dünya sağlık camiasının korkulu rüyası oldu. Virüs tehdidi altında olanların başında ise yurtdışı seyahatine çıkacak uçak yolcuları geliyor. Haberair olarak yolculuğa çıkacakların “gizemli virüs” ten korunmaları için alınacak basit önlemleri araştırdık.

HER AŞAMADA DİKKAT EDİLMESİ GEREKİR

Çok yeni olduğu için henüz tüm semptomları ortaya çıkmayan virüsten korunmak amacıyla uçuş için havalimanına geldiğiniz andan itibaren uçaktaki yolculuğunuza, gittiğiniz ülkelerde konakladığınız otellerden yemek yediğiniz kafe ve restoranlara kadar her aşamada virüse karşı dikkatli olmalısınız.

NELERE DİKKAT EDİLMELİ

-Özellikle hastalığın belirtilerini taşıyan kişiler ya da ortak alanda bulunduğunuzda hijyene çok önem verin. Ellerinizi sık sık yıkayın.

-Canlı veya ölü çiftlik hayvanları ile yakın temastan kaçının.

-Özellikle Çin’e seyahat edecek yolcular, ülkedeki karantina şartlarını önceden öğrenip buna göre hareket etmeli.

-Gittiğiniz ülkelerde tükettiğiniz gıdaların hijyenik ve sağlıklı ortamlarda üretilen gıdalar olmasına özen gösterin. Gıda zincirini bilmediğiniz yiyecekleri tüketmekten kaçının.

BU BELİRTİLER SİZDE DE VARSA HEMEN SAĞLIK KURULUŞUNA GİDİN

-Yeni virüsten etkilenen insanlarda görülen belirtiler arasında; ateş, solunum güçlüğü ve akciğer grafisinde pnömonik tutulumlar gibi semptomlar görünüyor. Bu belirtiler sizde de var ise en yakın sağlık kuruluşuna vakit kaybetmeden müracaat edin.



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/bu-haberI-okumadan-yolculuga-cikmayin/57370