TRABLUS HAVAALANINDA ÇATIŞMA
10 HAFTER ASKERİ ESİR ALINDI

28 Aralık 2019 Cumartesi   10:26

UMH’nin yürüttüğü Burkan el-Gadab Operasyonu Sözcüsü Mustafa el-Mecei, basına yaptığı açıklamada, Trablus Havaalanı Yolu’nun Hafter milislerinden geri alındığını duyurdu. Mecei ayrıca hükümet güçlerinin Hafter’e bağlı 10 milisi esir aldığını ve 3 askeri aracı da kullanılamaz hale getirdiğini belirtti.

UMH GÜÇLERİ 2’Sİ BAE’YE AİT 8 ASKERİ ARACI İMHA ETTİ

UMH Sözcüsü Muhammed Kununu da yaptığı açıklamada, Hallatat ve havaalanı yolunda 2’si Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) ait zırhlı araç ve 1’i tank olmak üzere 8 aracın kullanılamaz hale getirildiğini, 6 milisin esir alındığını, 9’unun ise öldürüldüğünü aktardı. Kununu, Hafter güçlerinin, kendisini destekleyen paralı askerlerin cephelerdeki yükünü hafifletmek için başkentin batısında yer alan Ez-Zaviye bölgesindeki semtlere hava saldırısı düzenlediğini, bu saldırılarda can kaybı yaşandığını belirtti ancak sayı vermedi. Kununu’nun bahsettiği 6 esirin, Mecei’nin bahsettiği 10 esire dahil olup olmadığıyla ilgili bilgi verilmedi.

Trablus merkezine yakın El-Hallatat ve Salahaddin bölgelerinde de UMH ile Hafter güçleri arasında çatışmaların yeniden başladığı ifade edildi.



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/trablus-havaalaninda-catisma/57197