İŞTE KAZA YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER
14 CESET ÇIKARILDI 22 YOLCUNUN DURUMU KRİTİK

27 Aralık 2019 Cuma   09:12

Kalkış sırasında düşen uçakta 5 mürettebat ve 95 yolcu bulunuyordu. İlk gelen bilgilere göre en az 9 yolcu kazada hayatını kaybetti. Bek Air’e ait uçak Almatı-Nur Sultan seferini yapmak için havalanmıştı.

 

Uçağın kalkış sırasında konutların üzerine düştüğü, 6'sı çocuk 9 kişini yaralandığı bildiriliyor. Fotoğraflarda uçağın bir binaya çarptığı görülüyor.

Kazakistan Sivil Havacılık Komitesi, kaza sırasında bölgede yoğun sis olduğunu, uçağın havaalanını çevreleyen beton çiti yıktıktan sonra küçük bir binaya çarptığını açıkladı.

Bek Air, Fokker 100 uçaklarını kullanan bir havayolu. Havacılık Komitesi, bu tip uçakların uçuşlarının soruşturma tamamlanana kadar askıya alındığını duyurdu.

14 CESET ÇIKARILDI, 22 YOLCUNUN DURUMU KRİTİK

Almatı Havalimanı otoritesi, kazada hayatta kalan ve Almatı’daki çeşitli hastanelere nakledilen 60 yolcunun isimlerini yayınladı. Uçak enkazından şimdiye kadar 14 kişinin cesedi çıkarıldı. 22 yaralının durumunun çok kritik olduğu bildirildi.

Kazadan yaralı kurtulan bir yolcu, uçağın biraz yükseldikten sonra sallanmaya başladığını, kısa süre sonra da çarpışmanın meydana geldiğini söyledi. Birinin acil çıkış kapılarını açtığını ve yolcuların dışarı çıktığını anlattı.



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/Iste-kaza-yerInden-Ilk-goruntuler/57192