DRONE VE ROBOTİK FESTİVALİ GENÇLERİ COŞTURDU

1 Aralık 2019 Pazar   13:38

Üsküdar Belediyesi, düzenlediği drone ve robotik festivali ile gençleri teknolojiyle buluşturarak bambaşka bir deneyim yaşattı. “Mutluluktan uçuracak” sloganıyla Çavuşdere Kapalı Spor Salonunda düzenlenen festivale katılım oldukça yoğundu. Festivalde yerli ve yabancı birçok lisanslı drone yarış pilotu adeta nefesleri kesti. 1.5 saniyede 0’dan 200 km hıza ulaşan süper jet drone’ların yarışı özel güvenlik önlemi alınan pistte gerçekleşti.

Dev ekranlardan canlı yayınların yapıldığı festivalde, katılımcılara teknik eğitimler verilerek, drone simülatörü, 3D maker, segway deneyim parkuru oluşturuldu. Ulusal ve uluslararası 50 pilot ve 25 eğitmenden oluşan ekip hünerlerini gençlere gösterdiler. Festivale katılan gençler, robotik kullanma ve yarışları ile teknolojinin ulaştığı son noktada deneyim elde ettiler. Katılımcılar drone yarışlarına, co-pilot olarak katılma şansı da yakaladılar.

Türkmen: Drone’lar hayatımızı kolaylaştırmalı

Festivalin açılışında konuşun Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, teknolojik bir gelişme olan drone’ların artık hayatın bir parçası haline geldiğini belirterek şöyle konuştu:

“Sevgili gençler hepimizin dünyasında artık drone diye bir ürün var. Kimileri için drone bir hobi, bir şov aracı kimileri için de artık teknolojik olarak hayatın bir parçası. Geleceği olan teknolojik bir hamledir drone. Biliyoruz ki gelecekte hayatımızda önemli bir yer tutacak drone’lar. Örneğin terörle mücadelede önemli bir teknolojik gelişmedir drone. Bizler de Üsküdar belediyesi olarak gençlerimizi bu teknoloji ile daha yakından tanıştırmak hem de bu işin bilimsel yönünü bilerek işin detaylarını anlayarak öğrenerek daha yakından tanısınlar diyerek iki gün boyunca bu drone’larla buluşturmak istedik. Burada iki gün boyunca yarışmalar var, sergiler, eğitimler var. Ve en önemlisi siz gençlerimizin bu teknolojileri yakından tanıma adına önemli bir imkan ve hizmet var. Drone elbette ki önemli bir teknolojik gelişmedir ama bunu bilerek hayatımızı kolaylaştırıcı yönleriyle ele alırsak çok daha iyi olacak. Yoksa bu sadece bir şov, oyun eğlence asla değildir. Hayatımızı kolaylaştırıcı yönünü özellikle biz çok önemsiyoruz.”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan da festivali ziyaret ederek etkinlikleri yerinde gördü. Festivalde nefes kesen drone yarışının yanı sıra birbirinden farklı robotlar ve ürünleri ve ekipmanlar da görücüye çıktı. Dün başlayan festival bugün sona erecek.

 



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/drone-ve-robotIk-festIvalI-genclerI-costurdu/57049