İSTANBUL HAVALİMANI AVRUPA’DA AÇIK ARA ÖNDE
İSTANBUL HAVALİMANI AVRUPA’DA AÇIK ARA ÖNDE

28 Kasım 2019 Perşembe   15:48

AVRUPA'DA EN ÇOK PRİZ OLAN HAVALİMANI

Günümüzün iletişim ve internet dünyasında cep telefonu, tablet ve laptop gibi elektronik eşyalar yolcuların vazgeçilmezi durumunda. Özellikle de uçakla seyahat edilecekse saatler süren yolculuk öncesinde zaman geçirmek için olmazsa olmazlar arasında ilk sırada geliyor elektronik eşyalar.

Uzun seyahatlerde bazı havayolu şirketleri kablosuz internet bağlantısı sunarken, yolcuların büyük bir bölümü uçağa binmeden önce yakınları ile cep telefonları aracılığıyla haberleşiyor. Birçoğu sosyal medya hesaplarından çeşitli paylaşımlar yaparken, çoğu yolcu da işleri ve meslekleri ile ilgili uçağa binmeden önce maillerini kontrol edip yazışıyor.

İstanbul Havalimanı’nda işletmeci firma İGA, bu ihtiyacı göz önünde bulundurup terminal içerisinde neredeyse her noktaya prizler yerleştirmiş durumda. Telefon ve laptoplarındaki şarjları azalan yolcular, uçuşlarından önce bu noktalarda cihazlarını elektrik prizlerine takıp şarj edebiliyor. İstanbul Havalimanı terminalinde şarj noktalarındaki 4 bin 780 priz ile bu ihtiyaç fazlasıyla karşılanıyor. İstanbul Havalimanı Avrupa'daki havalimanları arasında elektrik prizi ve şarj noktası sayısı bakımından açık ara önde bulunuyor. 

Ticari uçuşlara kapanan Atatürk Havalimanı’nda 500’ü dış hatlarda olmak üzere 850 priz bulunuyordu. Dünyanın en işlek havalimanlarından Londra Heathrow’da 3050, Münih’te 1064, Barcelona’da ise 1040 priz bulunuyor.



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/Istanbul-havalImani-avrupada-acik-ara-onde/57039