ANTALYA HAVALİMANI’NDA ANLAMLI SERGİ

8 Kasım 2019 Cuma   14:09

İç Hatlar Giden Yolcu katında bulunan sergi alanında gerçekleşen açılışa, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Devlet Hava Meydanları Baş Müdürü İlhami Şimşek, Fraport TAV Genel Müdürleri Bilgihan Yılmaz ve Deniz Varol, Antalya Deniz Ticaret Odası Şube Başkanı Ahmet Çetin, TÜRSAB Batı Antalya Bölge Başkanı Rıza Perçin, POYD ( Profesyonel Otel Yöneticileri Başkanı ) Ülkay Atmaca, YÖRSAİD ( Yörük Sanayici İş Adamları Derneği ) Başkanı M.Aykut Ege, Antalya Kent Konseyi Ekonomi Grubu Başkanı Semih Beken, KEMİAD ( Kemer İş Adamları Derneği ) Başkanı Rıza Sönmez, Havalimanı Yöneticileri ile yolcular katıldı.

1 HAFTA AÇIK KALACAK

Fraport TAV Antalya Havalimanı ev sahipliğinde düzenlenen sergide,  gazeteci ve turizm yazarı Halil Öncü'nün arşivinden, yıllara meydan okuyarak günümüze taşınan 1940'lı ve 1950'li yıllarda Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıldönümleri olan 10 Kasım tarihli, aralarında Vatan, Ulus, Memleket, Dünya, Cumhuriyet gibi 15 adet gazetenin bulunduğu sergi bir hafta boyunca açık kalacak. Sergi ayrıca, Anıtkabir Replikası ile birlikte de bütünleşti.

Aslen Çanakkaleli olan ve küçüklüğünde bu arşive sahip olduğunu ve bu arşivin kendisi için çok değerli olduğunu söyleyen Halil Öncü, “Cumhuriyetimizin kurucusu, Kurtuluş Savaşımızın eşsiz komutanı, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü büyük bir özlemle anıyoruz. Bu yıl sergimizi Fraport TAV Antalya Havalimanı ev sahipliğinde gerçekleştiriyoruz. Böylesine anlamlı bir sergiyi burada açmamıza vesile olan ve ev sahipliği yapan Fraport TAV Antalya Genel Müdürleri Bilgihan Yılmaz ve Deniz Varol’a çok teşekkür ediyorum. Sergimiz bir hafta boyunca açık kalacak” dedi.

VAROL: HEYECANIMIZI KELİMELERLE İFADE EDEMİYORUZ

Fraport TAV Antalya Havalimanı Genel Müdürü Deniz Varol da yaptığı açıklamada, kendileri için çok çok özel bir sergiye ev sahipliği yaptıklarını belirterek, “Sağ olsun Halil Öncü Bey bizleri kırmayarak bu sergiyi burada bizlerle buluşturdu. Heyecanımızı kelimelerle ifade edemiyoruz. Kendim de benzer bir koleksiyona sahibim. Ulu Önder Atatürk’ün Antalya ile ilgili 1930’larda yaptığı konuşmasında olduğu gibi “Hiç şüphesiz ki Antalya Dünyanın en güzel şehridir” dediği bu yerde bu sergiyi açmanın gurunu yaşıyoruz. Sergi alanımız her gün yüzlerce yolcunun geçtiği bir alan. Sergimiz, içinde yer alan Anıtkabir Replikası ile birlikte bütünleşti. Atatürk’ü 81. Ölüm yıldönümünde rahmet ve özlemle anıyoruz” diye konuştu.



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/antalya-havalImaninda-anlamli-sergI/56930