DÜNYANIN EN İYİ GOLFÇÜLERİ ANTALYA’DA
'TURKISH AIRLINES OPEN 2019' BAŞLIYOR

6 Kasım 2019 Çarşamba   14:49

Dünyanın en iyi golfçüleri, “Turkish Airlines Open 2019” için Antalya'da buluşuyor. Türk Hava Yolları’nın bu yıl yedincisi düzenlenecek Turkish Airlines Open profesyonel golf turnuvası Antalya’da başlıyor

Bu yıl turnuvaya ev sahipliği yapacak olan The Montgomerie Maxx Royal Golf Club; Justin Rose, Francesco Molinari, Matthew Wallace, Padraig Harrington, Daniel Willett gibi dünyaca ünlü golf yıldızları başta olmak üzere seksenden fazla oyuncunun sergileyecekleri müthiş bir rekabete sahne olacak. Turnuvada ayrıca, geçtiğimiz son iki yılın şampiyonu İngiliz oyuncu Justin Rose, Turkish Airlines Open 2017 ve 2018’de kazandığı şampiyonluk unvanını bu yıl da korumanın mücadelesini verecek.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU DA KATILDI

Yarın yapılacak başlama vuruşu ile startı verilecek Turkish Airlines Open 2019’un bugün The Montgomerie Maxx Royal Golf Club’da düzenlenen basın toplantısı, turnuva öncesinde ulusal ve uluslararası basını, serinin yıldız oyuncularıyla buluşturdu. Etkinliğe oyuncuların yanı sıra, golfe ilgisiyle bilinen Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da katıldı.

ÇAVUŞOĞLU: THY’YE DESTEKTEN ÖTÜRÜ TEŞEKKÜR EDERİM

Toplantıda turnuvaya ilişkin konuşan Çavuşoğlu; “Devam eden altyapı çalışmaları ve Türk Hava Yolları gibi önemli milli markalarımızın sağladığı destekle, ülkemizin her alanda olduğu gibi sportif sahada da kaydettiği atılımı görmek gurur verici. Bu yıl da yine ülkemizin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Antalya’mızın ev sahipliğinde yedincisi düzenlenecek Turkish Airlines Open turnuvası bu gelişimin en iyi örneklerinden. Türk Hava Yolları’na, dünya çapında tanınır hale gelen bu ve benzeri birçok organizasyona sağladığı büyük destekten ötürü teşekkür ederim. Ayrıca, turnuvanın hayata geçirilmesindeki çalışmaları nedeniyle Türkiye Golf Federasyonu’nu tebrik ediyorum. Bir Antalya’lı olarak, dünyanın dört bir yanından gelen değerli davetlilerimize güzel şehrimize hoş geldiniz diyor, tüm oyuncularımıza başarılar diliyorum.” dedi.

AYCI: EV SAHİPLĞİ YAPMAKTAN BÜYÜK HEYECAN VE GURUR DUYUYORUZ

Turnuvaya ilişkin yaptığı değerlendirmede Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı da; “Dünyanın dört bir yanından gelen konuklarımızın katılımlarıyla renklendirdiği, bu yıl yedincisini organize ettiğimiz Turkish Airlines Open, yine en ünlü golf yıldızlarının heyecan dolu rekabetine sahne olan müthiş bir görsel ziyafeti önümüzdeki üç gün boyunca bizlere yaşatıyor olacak. Tüm oyunculara ülkemize hoş geldiniz diyor, ev sahipliği yapmaktan büyük gurur ve heyecan duyduğumuz turnuvamızda başarılar diliyoruz.” dedi.

ROSE: TURNUVANIN HER GEÇEN GÜN GÜÇLENDİĞİNİ GÖRMEK HEYECAN VERİCİ

Basın toplantısında söz alan son iki yılın Turkish Airlines Open şampiyonu Justin Rose ise; “Turkish Airlines Open’ı ard arda üç kez kazanma şansına sahip olmak çok keyifli ancak, Türkiye ile ilgili muhteşem anılarım dünyanın en iyi oyuncularının burada buluştukları 2012 yılına kadar uzanıyor. O günden bugüne bu turnuvanın her geçen gün daha da güçlendiğini görmek heyecan vericiydi. Burada iyi oynamış olmamın da etkisiyle Türkiye’deki golf severler yoğun bir biçimde beni destekliyor.” dedi.

AĞAOĞLU: TÜM OYUNCULARA BAŞARILAR DİLİYORUM

Turnuvayı değerlendiren Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu da; “European Tour’un en büyük organizasyonlarından biri olan Turkish Airlines Open’da yedinci kez dünyanın en iyi golfçülerini ağırlamanın mutluluğu içerisindeyiz. Organizasyon kalitesi ve sıcak ortamı ile European Tour oyuncularının favori turnuvalarından biri haline gelen bu turnuva, üç yıl sonra yeniden Montgomerie Maxx Royal Golf Kulübü’nde oynanacak. Turkish Airlines Open’a katılan tüm oyunculara başarılar diliyor, tüm golf severleri bu eşsiz heyecana tanık olmaya davet ediyorum.” dedi.

Turnuva, Türk Hava Yolları'nın her düzeyde futbol, Turkish Airlines EuroLeague ve European Professional Club Rugby başta olmak üzere spora gösterdiği güçlü bağlılığın önemli bir parçasını temsil ediyor. Bayrak taşıyıcı havayolunun golfe sağladığı destek, Turkish Airlines Open, Turkish Airlines Challenge ve finali yine bu hafta Belek’te gerçekleştirilen Turkish Airlines World Golf Cup amatör serisini de kapsıyor.

126 ülkedeki 316 destinasyonla dünyada en çok ülke ve uluslararası noktaya uçan Türk Hava Yolları, her yıl olduğu gibi bu yıl da Turkish Airlines Open kapsamında gerçekleştireceği birbirinden eğlenceli aktivasyonlarla golf severlere keyifli anlar da yaşatacak. Seyirciler, heyecan dolu Turkish Airlines Open finali öncesinde ‘Sand Golf Ball Race’ ve ‘Magic Golf Ball’ turnuvaları ile eğlenceli zaman geçirecek.



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/dunyanin-en-IyI-golfculerI-antalyada/56920