CEZASI BELLİ OLDU: BİN 740 TL
ÇELEBİ PERSONELİNE AĞIR HAKARETLERDE BULUNMUŞTU

16 Ekim 2019 Çarşamba   12:35

İstanbul Havalimanı'nda 25 Nisan 2019'da yaşanan olayda, Bodrum'a gitmek için bekleyen Fatma Funda Esenç, uçak seferinin gecikmesi üzerine sinirlenerek yer hizmetleri görevlisi Tuğçe SeLvi ile tartışmaya başladı. Esenç daha sonra görevli SeLvi'ye hakaret etti. Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma sonunda hazırlanan iddianamede Esenç ‘hakaret, halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet ve bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama' suçlarından 9 ay 15 günden 3 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılmasını istendi.

Dava Gaziosmanpaşa 19. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başladı. Duruşmaya taraf avukatları ve şikayetçi Tuğçe SeLvi katıldı. Mahkeme başkanı sanığın ifadesinin celse arası alındığını belirtti.  Sanık Esenç ifadesinde “Babam ameliyat olacaktı. O sırada stresliydim. Benimle gülerek dalga geçtiler stres içerisinde olduğumdan dolayı o sözleri söyledim pişmanım” dedi.

Şikayetçi Tuğçe Selvi “Doğrudur sanık iddianamedeki sözleri bana hitaben söyledi. Şikayetçiyim davaya katılmak istiyorum” dedi. Sanık avukatlarından Mert Doğan’ın olay öncesi neler olduğunu sorması üzerine şikayetçi Tuğçe Selvi, ”Hayır yapmadım ona gülerek dalga geçecek şekilde cevaplar vermedim” şeklinde cevap verdi.

Sanık avukatı,  “Söylediği sözlerden bazıları Yargıtay tarafından hakaret olarak kabul edilen çingene ve sokak süprüntülerle ifadesi hakaret sayılamayacağına, kaba söz mahiyetinde olduğu sabittir. Biz Yargıtay kararlarını sunduk. Para cezasına aksi takdirde hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını istemiyoruz”.

Dosyayı karara bağlayan mahkeme, sanık hakkında ‘hakaret ‘ suçundan bin 740 TL para cezasına çarptırdı. Hükmün açıklanması geri bırakıldı. Mahkeme ‘ ‘halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet ve bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama' suçundan ise beraat kararı verdi.



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/cezasi-bellI-oldu-bIn-740-tl/56822