SUUDİ ARABİSTAN ULUSAL GÜNÜ ANKARA VE İSTANBUL’DA KUTLANDI
SUUDİ ARABİSTAN ULUSAL GÜNÜ

27 Eylül 2019 Cuma   15:41

Ankara’da düzenlenen resepsiyon JW Marriott Otel’de Suudi Arabistan Krallığı Ankara Büyükelçisi Ekselansları Waleed A.Elkhereiji’nin ev sahipliğinde gerçekleşti. Resepsiyona Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, milletvekilleri, diplomatik misyon temsilcileri, bürokratlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Büyükelçisi Ekselansları Waleed A.Elkhereiji tebrikleri kabul ederek, Bakan Pakdemirli ile birlikte Milli Gün pastasını kesti. Suudi Arabistan’dan gelen folklor ekibi performansları ile geceye renk kattı. Saudia Turkiye Müdürü Yarub Almadany de gecede hazır bulundu.

BİR KUTLAMA DA İSTANBUL’DA

Ortaköy Four Seasons Otel’de 25 Eylül Çarşamba günü düzenlenen resepsiyona ise Suudi Arabistan’ın İstanbul Vekil Konsolosu Ahmad Bin. M. Ageel, İstanbul Vali Yardımcısı Hülya Kaya, Suudi Arabistan Havayolları Saudia Türkiye Müdürü Yarub Almadany, Türkiye’de yatırımı bulunan Suudi şirketlerinin temsilcileri ile Suudi Arabistan’da yatırımı bulunan Tür firmalarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Suudi Arabistan’dan gelen folklor ekibi kılıç ve davullarla yapılan geleneksel Ardha Dansı’nı icra etti. Suudi Konsolos Vekili Ahmad Bin. M. Ageel, milli bayramları nedeniyle tebrikleri kabul ederek, İstanbul Vali Yardımcısı Hülya Kaya ile birlikte pastayı kesti.

İstanbul’daki Suudi Arabistan okulunun kız öğrencileri de gecede bir gösteri sundu.

Davetliler, Türk ve Suudi Arabistan mutfağından seçilmiş özel ikramların tadına bakarken, Suudi Arabistan Havayolları Türkiye Müdürü Yarub Almadany, Konsolos Vekili Ageel ile birlikte İstanbul Vali Yardımcısı Hülya Kaya'ya ve Suudi Arabistan’dan resepsiyon için özel olarak İstanbul’a gelen dans ekibi üyelerine birer plaket sundu.



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/suudI-arabIstan-ulusal-gunu-ankara-ve-Istanbulda-kutlandi/56743