RUSYA: TÜRKİYE’YE SAVAŞ UÇAĞI DA SATABİLİRİZ

17 Temmuz 2019 Çarşamba   15:17

Borisov, kendisine yöneltilen ‘Moskova ile Ankara arasında savaş uçağı anlaşması olabilir mi? ‘ sorusuna, "Neden olmasın. Görüldüğü gibi bunun emsali daha şimdiden neticelendi" cevabını verdi.

Borisov, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Türkiye'yi F-35 savaş uçaklarının sevkiyatını askıya alarak tehdit ettiğini, ancak Ankara'nın S-400'ler konusunda kararlı davrandığını da sözlerine ekledi. Rusya ile yapılan anlaşma gereği S-400'lerin sevkiyatı 12 Temmuz'da başlamıştı. Sevkiyat için dünyanın en büyük havacılık nakliye uçakları An-124 Ruslan kullanılıyor. Sevkiyatın altıncı gününde savunma sistemine ait malzemelerin sevkiyatının planlandığı şekilde ilerlediği ve 2020 Nisan'ına kadar devam edeceği belirtildi.

Akar: S-400 eğitimleri sürüyor

Rus kaynakları füze tedarikinin üçüncü kısmının yaz sonunda yapılacağını ve 120 adet güdümlü füzenin yük gemileri ile taşınacağını açıkladı.

Milli Savunma Bakanı Akar, Türk askeri personelinin S-400'lerin hem kurulum hem de işletim anlamındaki eğitimlerinin Türkiye ve Rusya'da devam ettiğini ifade etmişti. Rus yetkililer ise bu eğitimlerin yıl sonuna kadar tamamlanacağını belirtti.



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/rusya-turkIyeye-savas-ucagi-da-satabIlIrIz/56404