‘BÜYÜK UÇUŞ’ YARIN

7 Temmuz 2019 Pazar   19:40

İstanbul Havalimanı’ndan sabah saat 10.00’da ilk seferi için havalanacak olan ‘Maçka’ uçağı ile kalabalık bir heyet Trabzon’a uçacak. Uçakta, sosyal medyada Herkesburadamı etiketi ile uçağa kahraman Eren Bülbül’ün adının verilmesi için aktif rol oynayan karikatürist, oyuncu ve film yapımcısı Hasan Kaçan ile 140 kişilik ekibinin yanı sıra, Eren Bülbül’ün İstanbul’da yaşayan bazı akrabaları, THY yöneticileri ve gazeteciler yer alacak. Trabzon Havalimanı’na ilk kez teker koyacak uçaktan inecek olan heyet, Eren Bülbül’ün annesi ile birlikte mezarını ziyaret edecek. Heyet, program bitimimde yine ‘Maçka’ isimli Dreamliner uçağıyla akşam saatlerinde İstanbul’a dönecek.

SOSYAL MEDYADA YOĞUN İLGİ OLMUŞTU

Türk Hava Yolları’nın 25’i kesin,5’i opsiyolu 30 adet Boeing 787-9 Dreamliner siparişinden ilki olan ve 26 Haziran tarihinde İstanbul’a inen uçağa sosyal medyadan gelen yoğun istek üzerine terör örgütü PKK’nın şehit ettiği kahraman Eren Bülbül’ün memleketi ‘Maçka’nın ismi verilmesine karar verilmişti. THY’den yapılan açıklamada, “Filomuzun ilk Boeing787-9 Dreamliner’ının adına karar vermek için yaptığımız ankete katılan ve #AdıErenOlsun diyerek destek veren tüm misafirlerimize teşekkür ederiz. Yeni uçağımıza kahraman Eren’imizin memleketi ‘Maçka’ adını verdik. İlk uçuşumuz da Trabzon’a. Ailesiyle birlikte hep beraber Eren’i ziyaret edeceğiz. Biz bayrağımızı gururla taşıyor, bu vatan için uçuyoruz. İyi ki varsınız” denilmişti.

İSİM YAZILDI

Türk Hava Yolları, hiç zaman kaybetmeden İstanbul Havalimanı’nda THY Teknik Hangarı’nda Dreamliner uçağına ‘Maçka’ ismini yazdı. O anları da resmi twitter hesabından, “İyi ki varsın Eren! Eren'in anısına, yeni uçağımız Dreamliner'ın adı Maçka. Uçağımız çok yakında Trabzon'da...” diye paylaşmıştı.

Eren Bülbül, Trabzon'un Maçka ilçesinde 11 Ağustos 2017'de PKK'lı teröristlerin erzak çaldığını ihbar etmiş ve girdikleri evi gösterirken teröristlerin açtığı ateşle Jandarma Astsubay Başçavuş Ferhat Gedik ile birlikte şehit olmuştu.



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/buyuk-ucus-yarin/56353