YENİ DELHİ’DEN İSTANBUL’A İLK UÇUŞUNU YAPTI
GELENEKSEL SU TAKI İLE KARŞILANDI

21 Mart 2019 Perşembe   12:27

HİNDİSTAN İLE TÜRKİYE ARASINDA İKİNCİ HAVA KÖPRÜSÜ

68’den fazla direkt uçuş noktasına uçan ve uçuş ağına İstanbul’da ekleyen IndiGo Airlines, dün Yeni Delhi’den İstanbul’a ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Kısa süre önce 16. uluslararası uçuş noktası olarak İstanbul’a düzenli seferler gerçekleştireceğini duyuran IndiGo, günde karşılıklı iki sefer ile Türk Hava Yolları’ndan sonra Yeni Delhi ile İstanbul arasında hava köprüsü kurdu.

BOULTER: İSTANBUL SEFERLERİ AVRUPA’DA GENİŞLEMEMİZİN BİR PARÇASI

İlk uçuşla İstanbul’a gelen IndiGo CCO’su William Boulter yaptığı açıklamada, “Bu akşam Atatürk Havalimanı’nda bizleri yalnız bırakmayan Türk yetkililere yürekten, sıcak karşılama için çok mutluyuz. Türkiye'ye uçan ilk Hint taşıyıcı olmak bizim için bir ayrıcalık. İstanbul, dünyanın en çekici turizm şehirlerinden biri ve Asya'dan Avrupa'ya açılan bir kapı. İstanbul, IndiGo için çok büyük bir potansiyele sahip ve yerel ağımızı uluslararası bağlantı ile tamamladığımız için bizim adımıza Avrupa'daki organik genişlemenin bir parçası.” dedi.

Boulter şöyle konuştu:

“IndiGo, Hindistan pazarında 12 yıldır başarılı şekilde devam eden operasyonlarını düşük maliyetli bir taşıyıcı olarak tamamladıktan sonra İstanbul'u ağına ekleyerek, müşterilerimize sağlanan uluslararası bağlantıyı daha da arttırdı. Yakın gelecekte eklenecek olan yeni direkt uçuş hatlarımızı İstanbul ile desteklemenin yanı sıra, bu stratejik kod paylaşım ortaklığı, Türk Hava Yolları’nın geniş ağını kullanarak, İstanbul’un ötesindeki seyahatlerde müşterilerimiz için mevcut seçenekleri genişletecektir. Müşterilerimizin, Türk Hava Yolları'nı kullanarak ve bilinen uçak içi servisini deneyimleyerek IndiGo'da Avrupa'daki birçok şehire seyahat etmelerini sağlayacaktır. “

Türkiye’nin Hindistan Büyükelçisi Sn. Şakir Özkan Torunlar da yaptığı açıklamada, "IndiGo ve Türkiye’nin bayrak taşıyıcısı olan Türk Hava Yolları sayesinde bu iki güzel ülkeyi birbirine tarifeli seferler ile 6 saatten daha az bir uçuş süresinde bağlayacak olan Hintli ve Türk dostlarımızı tebrik ediyorum. Hintli ve Türk vatandaşları bu uçuşlar sayesinde farklı ülkeleri ziyaret etme şansı da bulacaklar.” dedi.

Indigo Havayolları'nın İstanbul'daki yer hizmetlerini TGS yapacak.



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/yenI-delhIden-Istanbula-Ilk-ucusunu-yapti/55755