pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
DÜŞÜŞ ANI KAMERADA
DÜŞÜŞ ANI KAMERADA
RUSYA'DAN 'THY İLE UÇMAYIN' UYARISI
RUSYA'DAN 'THY İLE UÇMAYIN' UYARISI
SABİHA GÖKÇEN’DE 23 NİSAN KONSERİ
SABİHA GÖKÇEN’DE 23 NİSAN KONSERİ
3 Temmuz 2019 Çarşamba - 17:27

YEŞİLÇAM ÜNLÜLERİNİN UÇAK KORKUSU

Onlar, hepimizin televizyon ekranlarından, tiyatro ve sinema sahnelerinden tanıdığı sanat dünyasının yıldızları. Ancak her biri yıldız olan bu isimler, gökyüzünde yıldızlara yakın olmaktan ürküyor. İşte uçak korkusu yaşayan o Yeşilçam ünlüleri…

YEŞİLÇAM ÜNLÜLERİNİN UÇAK KORKUSU

KEMAL SUNAL

Uçak korkusu yaşayan belki de en ünlü sanatçımız bugün 19’ncu ölüm yıldönümü olan, 7’den 70’e herkesin sevgilisi Kemal Sunal. Sunal, kişisel yaşamı ve kariyeri boyunca yaptığı yolculuklarda daima kara taşıtlarını tercih etti, uçak ve deniz taşıtlarından korktuğunu dile getirdi. Çeşitli festivallerde, ödül törenlerine kara taşıtıyla yetişemeyen sanatçının uçak fobisi, yaşamı boyunca yenemediği bir korkusu olarak kaldı. Sunal, 3 Temmuz 2000 tarihinde, ‘Balalayka’ isimli filmin çekimleri için bindiği İstanbul-Trabzon uçağında kalp krizi geçirdi. Kalbi uçuş korkusuna dayanamayan ünlü sanatçının ölümünde bir dizi ihmaller zinciri olduğu da düşünülüyor. Bir diğer ünlü sanatçımız merhum Zeki Alasya, Sunal'ın vefatıyla ilgili, "Kimseleri filmin çekileceği yere otobüsle gitmek sıkıntısında bırakmamak için kendini zorlayarak bindi o uçağa, imkanı yok binmez" şeklinde görüşünü dile getirmişti. Kemal Sunal’ın uçaktaki ölümü tüm Türkiye’yi hüzne boğarken, uçağa binmeye çekinen diğer Yeşilçam ünlülerini de tedirgin etti.

İşte uçuş korkusu yaşayan ve mümkün olduğu kadar uçakla seyahat etmekten kaçınan bazı Yeşilçam ünlüleri…

SEZEN AKSU

New York’ta ve Londra’da ev sahibi olan Sezen Aksu’nun uçak yolculuklarından çok korktuğunu bilmeyen yok. ‘Minik Serçe’ bundan 5 yıl önce de Atatürk Havalimanı’ndan bindiği İstanbul-Londra uçağından son anda inmiş ve herkesi şaşırtmıştı. Ünlü sanatçı uçağa bindiği anda gerildiğini, avuçlarının terlediğini belirterek korkusunu dile getiriyor.

İBRAHİM TATLISES

Özel uçağı olmasına rağmen İbrahim Tatlıses de uçak korkusu yaşayan sanatçılardan. Tatlıses, uçak sallanırsa heyecanlanıp, ‘Ne oluyor, düşüyor muyuz, ölüyor muyuz’ diye bağırarak stres atıyor. Ayrıca ünlü türkücünün n buluta giren pilota, ‘Yahu neden bulutun içine dalıyorsun, etrafından dolaşsan olmaz mı’ dediği de rivayetler arasında.

EMRAH

Şarkıcı Emrah’ın en büyük fobisi de uçak… Sanatçı eğer uçakla bir yere seyahat edecekse, iki gün önceden korkusu başlıyor. Emrah çareyi maneviyatta bulanlardan… İninceye kadar dua okuyan Emrah, uçak korkusunu duayla yenmeye çalışıyor.

BERGÜZAR KOREL

Ünlü sinema sanatçısı uçağa binmekten aşırı derecede korkanlardan. Üstelik bu endişesini yenemeyenlerden… Korel’in uçak fobisi uzak yolculuklarda daha da artıyor. Özellikle Amerika yolculuklarında izin isteyip kokpite pilotların yanına giden sanatçı, ‘artık pilot ve hostesler benim bu durumuma alıştı, aslında orada da fena oluyorum’ diyor.

HANDE YENER

Hande Yener uçaktan değil; ama yükseklikten korkanlardan. Yener, uçakta türbülansa girilince fenalaşıyor ve çareyi şarkı mırıldanmakta buluyor.

ECE GÜRSEL

Ünlü mankenlerden Ece Gürsel’in asıl korkusu ise yükseklik. Yüksekten korktuğu için beraberinde de uçak korkusu geliyor. Bu yüzden sakinleştirici almadan asla uçağa binemeyenlerden…

NEFİSE KARATAY

Nefise Karatay uçak korkusunu bir nebze hafifletmiş. Uçağa binmesi kaçınılmazsa mutlaka yanına bir arkadaşını alıyor. Sürekli onunla sohbet edip, unutmaya çalışan ünlü model, ‘O demir yığını nasıl havalanıyor, hâlâ anlamış değilim. Ancak eskiye göre korkularım daha da azaldı’ diyor.

VOLKAN KONAK

Ünlü türkücü Volkan Konak, uçaktan en çok korkan ünlüler arasında. Konak, bu fobisi sebebiyle çareyi başka bir ulaşım aracında bulmuş. Karadenizli sanatçı her yere, özel olarak yaptırdığı karavanıyla gidiyor.

LEVENT YÜKSEL

Uçak fobisi yaşayan ünlü isimlerden biri de Levent Yüksel. Onun ayrı bir özelliği de var. Kendisi aynı zamanda bröveli pilot… Bir uçuşunda yağmur bulutlarının içinden geçerken korku dolu anlar yaşadığını belirten Yüksel, ‘Çok sallantılı korkunç bir uçuştu. O günden sonra fobim oluştu. Artık yolcu koltuğunda oturamıyorum, o pencereden bakmak çok ürkütücü geliyor. Sadece kokpite girdiğimde rahatlıyorum’ diyor.

BEYAZIT ÖZTÜRK

Ünlü sunucu Beyazıt Öztürk de ayağını yerden kesmek istemeyenlerden. Beyaz, ‘Denizi de sevmiyorum, yüzme de bilmiyorum. Onun için ayağımı yerden kesmem’ diyor.

Uçuş korkusu nedir?

Tıbbi literatürdeki ismi aviofobidir. Kaçma, havalanma, uçma, dehşet, telaşlı korku, panik olarak tarif edilebilir. Korku gerçek bir tehlike ile karşılaşıldığında ortaya çıkan gerçekçi bir duygudur. Fobinin ise gerçekçi olmayan ve belirli bir baskı sonucunda açığa çıkan bir duygu olduğunu söyleyebiliriz.

Ancak uçuş korkusu (aviofobi) yükseklik korkusu (akrofobi) ile karıştırılmamalıdır. Yükseklik korkusu, yüksek yerlerden korkma olarak tanımlanır. Sıklıkla uçma korkusu ile karıştırılır. Ancak akrofobi uçma korkusundan çok daha genel bir korkudur. Fobinin derecesine bağlı olarak, akrofobik bir kişi bir binanın yüksek katlarında olmaktan merdiven tırmanmaya kadar yükseklikle ilgili birçok şeyden korkabilir.

Korku insanda bir dereceye kadar var olması gereken bir duygudur. Bizi bazı tehlikelerden korur. Ancak bazı korkular şiddetli olabilir ve hayatımızı kısıtlayabilir. Bunlardan biri de uçuş korkusudur. Özellikle sık seyahat etmesi gereken iş adamları, ünlüler, bilim insanları için çok kısıtlayıcıdır. Bu yüzden iş görüşmelerine gidemeyen, çok kazançlı işleri kaybeden binlerce iş adamı vardır. İş adamlarının haricinde dünyayı gezmek, dolaşmak isteyen ama sırf uçak korkusundan gidemeyen bireyler de vardır. Dolayısıyla uçakla seyahatin yaygınlaştığı günümüzde uçuş korkusu yaşam kalitesini azaltan bir korku haline gelmiştir. Ancak uçuşun sanıldığı kadar tehlikeli olmadığını bilmek gerekir. İstatistiklere göre uçuşta ölme riski dört buçuk milyonda bir, yürürken ise iki buçuk milyonda birdir.

 
İRAN HAVA SAHASINI KULLANMAYA BAŞLADILAR
 
SALAM AIR SABİHA GÖKÇEN’E UÇMAYA BAŞLADI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
OPERASYONLARA BAŞLADILAR
Kaan Air’ın Türk tescilli ve Türk bayraklı helikopterleri orman yangınları operasyonlarına başladı
EN AZ 2 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 'Pençe Harekâtı' ile koordineli olarak, ...
TSK’DA 82 ŞÜPHELİ İÇİN GÖZALTI KARARI
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca Fethullah Gülen yapılanmasına ilişkin ...
 
ABD'Lİ ÜNLÜ AKTÖR İSTANBUL'A GELDİ
ABD'li aktör Steven Seagal, Türk Amerikan İş Adamları Derneği - Amerikan ...
KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ-HAVELSAN İŞ BİRLİĞİ
Kadir Has Üniversitesi ile HAVELSAN arasında, eğitim, öğretim ve araştırmaya ...
ÜNİVERSİTELİLER TÜRKİYE DRONE ŞAMPİYONASI'NA HAZIRLANIYOR
Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Elektrik ...
 
ANTALYA’DA TÜM ZAMANLARIN REKORU KIRILDI
Antalya’ya 22 Haziran Cumartesi, hava yoluyla 86 bin 308 turist geldi. ...
İSTANBUL HAVALİMANI'NDA SEÇİM YOĞUNLUĞU
İstanbul'da seçim heyecanı yaşanırken, oyunu kullanan kimi vatandaşlar ...
İKİ HAVALİMANI YHT İLE BAĞLANACAK
İpek demiryolu güzergahının en kritik noktası olan Yavuz Sultan Selim ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası