pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
71 UÇAĞINI DAHA YENİLEYECEK
71 UÇAĞINI DAHA YENİLEYECEK
THY VE AJET'TEN MİL KARARI
THY VE AJET'TEN MİL KARARI
KOTİL’DEN ‘KAAN FİLOSU’ MÜJDESİ
KOTİL’DEN ‘KAAN FİLOSU’ MÜJDESİ
THY TEKNİK MÜHENDİS ARIYOR!
THY TEKNİK MÜHENDİS ARIYOR!
10 Aralık 2019 Salı - 17:45

UNİFREE'DE ‘SÜPER CUMA’NIN ALIŞVERİŞ LİDERİ TÜRKLER

‘Süper Cuma’ alışveriş haftası, İstanbul Havalimanı’nda bulunan Türkiye’nin en büyük duty free alanı Unifree’de de hareketli geçti. Toplam 179 bin 774 kişinin 12.5 milyon Euro’yu aşan alışverişinde, en fazla alışverişi Türkler yaptı

UNİFREE DE ‘SÜPER CUMA’NIN ALIŞVERİŞ LİDERİ TÜRKLER

İstanbul Havalimanı’ndaki ilk ‘Süper Cuma’ haftası, Türk ve yabancı ülke vatandaşlarının alışverişleriyle hareketli geçti. 56 bin metrekarelik alanı ile sadece dünyanın en lüks global markalarıyla değil, Türkiye’nin en değerli markaları ve Anadolu’nun bereketli topraklarından çıkan el emeği ürünleriyle de Türkiye seyahat perakendesini İstanbul Havalimanı’ndan dünyaya açan Unifree’de 22-30 Kasım tarihleri arasında 12 milyon 532 bin Euro’luk alışveriş işlemi gerçekleştirildi.

YÜZDE 70’E VARAN İNDİRİMLER YAPILDI

179 bin 774 kişinin alışveriş yaptığı Unifree Duty Free’de parfüm, çikolata, içecek gibi farklı kategorilerdeki 300 üründe yüzde 50’ye varan indirim yapıldı. Pek çok ürünün satışında yüzde 70'lere varan artışlar yaşandı. En fazla içecek ve şekerleme ürünlerinde artış yaşanırken bunu sırasıyla parfüm ve kozmetik, lokum gibi gıda ve hediyelik ürünler ile elektronik ve oyuncak ürünleri takip etti.

TÜRKLER’İ ÇİNLİLER VE ALMANLAR TAKİP ETTİ

Yolu İstanbul Havalimanı’ndan geçen kişiler arasında en fazla Türkler’in alışveriş yaptığını ifade eden Unifree CEO’su Ali Şenher, “ Türkler ‘Süper Cuma’da ilk sırada yer alırken ikinci Çinliler, üçüncü ise Almanlar oldu” dedi. Şenher öngördükleri gibi yoğun bir hafta yaşadıklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

“İstanbul Havalimanı’ndaki ilk Süper Cuma haftası bizim için oldukça hareketli bir alışveriş haftası oldu. Sadece Türkiye’de değil, önde gelen birçok ülkenin havalimanında yer alan duty free’yi işlem hacimlerimizle geride bırakmaya devam ediyoruz. Mimarisi İstanbul Boğazı’ndan ilham alınarak tasarlanan ve dokuz futbol sahası büyüklüğündeki gümrüksüz alışveriş alanı Bosphorus Zone’da dünyanın en lüks markalarının yanı sıra yerli markalara da yer vererek uluslararası prestij ve yerliliği aynı anda sunma stratejilerimizle büyümeye devam edeceğiz”

Unifree Dutyfree hakkında

Bilginer ve Üstünkaya aileleri tarafından 1975 yılında kurulan Unifree, 1999 yılından itibaren Avrupa’nın en büyük duty free işletmecilerinden biri olan Gebr. Heinemann SE & Co. KG’nin Türk ortağı olarak faaliyetlerini genişletti. Dutyfree sektöründeki derin tecrübesi sayesinde adını tüm dünyada her bir kıtaya yayan Unifree; TAV ile ortak olarak kurduğu iştiraki ATU ile, TAV tarafından işletilmekte olan havalimanlarında, YDA tarafından işletilmekte olan Dalaman Havalimanı ve Kosova’da Limak tarafından işletilen Priştina Havalimanı olmak üzere 24 farklı havalimanında, 9 farklı ülkede toplam 32.000 metrekare alanda, 134 duty free mağazası işletiyor.  Gebr. Heinemann Co.KG, 29 farklı ülkede, 79 havalimanında 330 duty free mağazası işletiyor.

 
QATAR AIRWAYS’TEN SABİHA GÖKÇEN'DE 1 MİLYON YOLCU
 
TAV TUNUS’TA 10.YILINI KUTLADI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
QATAR AIRWAYS’TEN SABİHA GÖKÇEN'DE 1 MİLYON YOLCU
İstanbul’un şehir havalimanı Sabiha Gökçen’de (“SAW”), Qatar Airways’in ...
THY KASIM’DA YOLCU SAYISINI ARTIRDI
Kasım ayı yolcu ve kargo trafik sonuçlarını açıklayan Türk Hava Yolları, ...
BAKAN TURHAN MALEZYALI MEVKİDAŞI İLE GÖRÜŞTÜ
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Malezya Ulaştırma Bakanı Anthony ...
 
TEKNİSYEN MUSTAFA ÖZKAN HAYATINI KAYBETTİ
Top Service Teknik Müdürü Mustafa Özkan bir süreden beri savaştığı lösemiye yenik düştü
SABİHA GÖKÇEN'DE 11 AYDA 32 MİLYON YOLCU
İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda yılın ilk 11 ayında ...
THY’DEN 91.5’LİK ZAMANINDA KALKIŞ ORANI
Türk Hava Yolları dün yüzde 91.5 gibi yüksek bir zamanında kalkış istatistiği yakaladı
 
PEGASUS’UN İKİNCİ A321 NEOSU FİLOYA KATILDI
Pegasus Hava Yolları’nın 100 uçaklık Airbus siparişinin ikinci A321 Neo ...
KUTLU OLSUN
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, "7 Aralık Dünya Sivil Havacılık ...
İSTANBUL HAVALİMANI KIŞA HAZIR
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Hüseyin Keskin, Türkiye’yi ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası