pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
DÜŞÜŞ ANI KAMERADA
DÜŞÜŞ ANI KAMERADA
RUSYA'DAN 'THY İLE UÇMAYIN' UYARISI
RUSYA'DAN 'THY İLE UÇMAYIN' UYARISI
SABİHA GÖKÇEN’DE 23 NİSAN KONSERİ
SABİHA GÖKÇEN’DE 23 NİSAN KONSERİ
14 Mart 2020 Cumartesi - 17:24

UÇAKTA DA PİLOTTA DA GEREKEN LİSANSLAR YOK

Emiliano Sala’nın hayatını kaybettiği kaza ile ilgili şoke eden rapor. Arjantinli futbolcunun hayatını kaybettiği uçak kazası ile ilgili açıklanan raporda, uçağın pilotu hakkında akıl almaz bir gerçek ortaya çıktı

UÇAKTA DA PİLOTTA DA GEREKEN LİSANSLAR YOK

Fransa Ligue 1 ekiplerinden Nantes’ta oynarken İngiltere Premier Lig’de Cardiff takımına transfer olan Emiliano Sala’nın hayatını kaybettiği kaza hakkında açıklanan yeni raporda, korkunç bir gerçek ortaya çıktı. Raporda, Emiliano Sala’yı Fransa’da İngiltere’ye götüren uçağı kullanan pilot David Ibbotson'un ticari uçak kullanma lisansı bulunmadığı belirtildi. Pilotun ayrıca gece uçuşu yapacak yeterli tecrübesi olmadığı da ortaya çıktı. Ayrıca kullanılan uçağın da ticari uçuş yapma yetkisi olmadığı da raporda yer aldı.

İngiltere Hava Kazaları Soruşturma Birimi (AAIB) tarafından hazırlanan raporda “20:16 (Yerel saatle) kötü hava koşullarında korunmak için manevra yapan uçak radarda kayboldu ve denize çakıldı. Pilot ve uçağın ticari uçuş yetkisi yoktu” denildi. Ayrıca pilotun kontrolü kaybettikten sonra uçağın aşırı hız yaptığı da raporda belirtildi.

TRANSFER OLACAKKEN HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Arjantinli santrfor Emiliano Sala, İngiltere Premier Lig ekibi Cardiff City tarafından 19 Ocak 2019’da kulüp rekoru 15 milyon sterlin karşılığında Nantes'tan transfer edilmişti. Pilot Ibbotson ve Sala'nın bulunduğu uçak, 21 Ocak 2019 akşamı Fransa'nın Nantes şehrinden Galler'in başkenti Cardiff'e doğru seyir halindeyken Manş Denizi'nde kaybolmuştu. 3 Şubat'ta uçağın enkazının yeri belirlenmiş, 6 Şubat'ta ise çıkarılan cansız bedenin Sala'ya ait olduğu tespit edilmişti.

PİLOTUN VE SALA'NIN MESAJLARI ORTAYA ÇIKMIŞTI

Sala’nın bindiği uçağın pilotu olan David Ibbotson, Sala’yı daha önce Galler’den Fransa’ya uçurmuştu. Ibbotson’un dönüş yolculuğu öncesinde Facebook’tan bir arkadaşına “Aletli iniş sistemi (ILS) konusunda biraz paslanmışım” mesajı attığı tespit edilmişti.

Öte yandan Emiliano Sala'nın WhatsApp görüşmeleri de ortaya çıkmıştı. Bu mesajlarda Sala, Cardiff City’e gitmek istemediğini açıkça belirtirken, Nantes Başkanı Waldemar Kita’nın tek derdinin para olduğunu dile getirilmişti. İşte Sala’nın, transfer konusunda duygularını ifade ettiği o mesajlar:

“Dün gece, menajerim Meissa’ya mesaj attım. Birkaç saat sonra beni aradı. Nantes başkanının oğlu Frank Kita’nın kendisini aradığını söyledi. Beni satmak istiyorlarmış. Cardiff’ten teklif varmış. Nantes, yüklü bir miktar para için pazarlık etmiş. Resmen oraya gitmemi istiyorlar. Tamam, güzel bir sözleşme ama futbol açısından baktığımda hiç ilgimi çekmiyor. Oraya gitmem için ellerinden geleni yapıyorlar. Cardiff’e gitmekten korkmuyorum. Kariyerim boyunca birçok şeyle başa çıktım, oraya da gider savaşırım, bu beni korkutmaz. Ama Meissa, benim için daha iyi bir seçenek bulmalı. Cardiff’e gitmemi istemiyor o yüzden tekliflerini reddetmiş. Bizim elimizin güçlü olduğunu düşünüyor, hem de her açıdan. Oyun açısından, sözleşme açısından… Ancak bu benim umurumda değil. Güçlü konumda olmak umurumda değil. Futbol olarak da sözleşme olarak da daha ilginç bir seçenek bulmak istediğim doğru. Ancak bazen, istediğimiz her şey aynı anda olmuyor. Öte yandan Başkan Kita ile konuşmak istemiyorum çünkü sinirlenmekten çekiniyorum. Onunla yüz yüze gelmekten iğreniyorum. Sırf yüksek bir fiyata pazarlık yaptı diye beni Cardiff’e yollamak istiyor. İstediği parayı alacakmış, öyle mi? Hem oraya gitmemi istiyor, hem de fikrimi bile sormuyor. Düşündüğü tek şey para.”

KİMSE NELER YAŞADIĞIMI GÖRMÜYOR

Anlayacağın işler çığırından çıktı. Ne yapacağımı bilmiyorum. Sana da söylediğim gibi, her sabah kalkıp yüzümü görmek zorunda olan benim. Kimse benim içimde neler yaşadığımı görmüyor. Çok zor bir durumdayım. Kendini benim yerime koyacak çok fazla insan yokmuş gibi hissediyorum.”

 
9 AVRUPA ÜLKESİNE UÇUŞLARINI DURDURDU
 
UÇUŞ YASAĞI OLAN ÜLKELERDEKİ TÜRKLER HAKKINDA KARAR
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KKTC’YE TÜM GİRİŞ VE ÇIKIŞLAR YASAKLANDI
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) Corona virüsü salgını nedeniyle ...
İTALYA ROMA CIAMPINO HAVALİMANINI KAPATACAK
Roma’daki yetkililer, koronavirüs salgını ile mücadele ederken Ciampino ...
PORTEKİZ'DEN RONALDO AÇIKLAMASI
Takım arkadaşı Rugani'nin koronavirüs testinin pozitif çıkması sonrası ...
 
MİKEL ARTETA'NIN CORONA TESTİ POZİTİF ÇIKTI
İngiltere Premier Lig ekiplerinden Arsenal'in teknik direktörü Mikel Arteta'da ...
ÜNLÜ AKTÖR TOM HANKS’TE KORONAVİRÜS
Tüm dünyayı kasıp kavuran corona virüs ya da tıbbi adıyla Covid- 19 milyonlarca ...
KANADA BAŞBAKANI TRUDEAU VE EŞİ KARANTİNADA
Kanada Başbakanı Justin Trudeau'nun eşi Sophie Trudeau'da yeni tip koronavirüs ...
 
AVRUPA'DA VAKA VE ÖLÜ SAYISI ARTIYOR
Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle ...
İTALYA'DA BÜTÜN İŞLETMELER KAPATILDI
Avrupa'da virüsten en fazla etkilenen İtalya'da yeni tip koronavirüs nedeniyle ...
ABD AVRUPA'DAN SEYAHATLERİ ASKIYA ALIYOR
ABD Başkanı Donald Trump, cuma gecesinden itibaren Avrupa’dan gelen tüm ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası