pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
IBOM AIR ARTIK HITIT İLE GÖKLERDE
IBOM AIR ARTIK HITIT İLE GÖKLERDE
CORENDON INFLIGHT POS CİHAZINI DUYURDU
CORENDON INFLIGHT POS CİHAZINI DUYURDU
THY'DEN 20 MİLYAR DOLARLIK İMZA
THY'DEN 20 MİLYAR DOLARLIK İMZA
BAKANLIKTAN OTEL AÇIKLAMASI
BAKANLIKTAN OTEL AÇIKLAMASI
3 Ocak 2024 Çarşamba - 23:50

UÇAK GEMİSİ TASARIMI BAŞLAYACAK

Savunma Sanayii İcra Komitesi Toplantısı’nda, Uçak Gemisi tasarım aşamasına geçilmesi kararı alındı!

UÇAK GEMİSİ TASARIMI BAŞLAYACAK

Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısında uçak gemisi tasarımı, yeni tip çıkarma gemilerinin, yeni nesil mayın avlama gemisinin, milli hücumbotun inşasına yönelik kararlar alındı.

Savunma Sanayii İcra Komitesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, basına kapalı gerçekleştirilen toplantı, 2 saat sürdü.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Türk savunma sanayiinin eriştiği seviye, gelecek hedefleri ve kritik projelere ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda, askeri gemi projeleri kapsamında uçak gemisi tasarım aşaması, MİLGEM 9-10-11-12. gemilerinin (i sınıfı fırkateynler), açık deniz karakol gemilerinin, yeni tip çıkarma gemilerinin, yeni nesil mayın avlama gemisinin ve milli hücumbotun inşasına yönelik kararlar alındı.

Toplantıda, envanterdeki İHA/SİHA'lara yenilerinin eklenmesi, yeni kabiliyetler kazandırılması ve lojistik desteklenebilirliğinin sağlanmasına yönelik projeler görüşülerek karara bağlandı.

Milli Muharip Uçak KAAN'ın gelecek dönem faaliyetleri, HÜRKUŞ uçaklarının ve GÖKBEY helikopterlerinin tedarikleri ile Havadan Erken İhbar ve Kontrol Uçaklarının lojistik gereksinimlerinin görüşüldüğü ve gerekli kararların verildiği toplantıda, platform projelerinin yanı sıra yeni füze, radar, elektronik harp, haberleşme, muhtelif silah, mühimmat ve teçhizatlar, hava savunma sistemleri ile uydu ve uzay sistemleri gibi geniş bir yelpazede çok sayıda proje için karar alındı.

Geçen yıla göre yüzde 27'lik bir artışla 5,5 milyar dolarlık rekor bir seviye ve kilogram başına ortalama 65 doları aşan ihracat rakamı ile savunma sanayisinin Türkiye ekonomisine ve dolaylı olarak toplumsal refaha yüksek bir katkı sağladığı vurgulanan toplantıda, Türkiye'nin savunma sanayii ürünlerine duyulan güven artışının bir göstergesi olarak önceki yıl ihracat yapılan ülke sayısı 176 iken bu yıl itibarıyla 185'in üzerine çıktığı belirtildi.

BAĞIMSIZ SAVUNMA SANAYİ

Toplantıda, Türkiye Yüzyılı'nda tam bağımsız savunma sanayii için atılacak kritik adımlar bir kez daha vurgulandı, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de yerli ve milli teknolojiler kullanılarak faaliyetlerin azim ve kararlılıkla sürdürüleceği ifade edildi.

Türk savunma sanayiinin eriştiği seviye, gelecek hedefleri ve kritik projelere ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda, askeri gemi projeleri kapsamında uçak gemisi tasarım aşaması, MİLGEM 9-10-11-12. gemilerinin (i sınıfı fırkateynler), açık deniz karakol gemilerinin, yeni tip çıkarma gemilerinin, yeni nesil mayın avlama gemisinin ve milli hücumbotun inşasına yönelik kararlar alındı.

 
YAĞMUR SARIOĞLU KAPTAN OLDU
 
KADRİ SAMSUNLU AHLATCI HOLDİNG CEO'SU OLDU
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SELÇUK BAYRAKTAR VERGİ REKORTMENİ OLDU
Türkiye'nin 2022 yılı gelir vergisi rekortmeni Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar oldu.
HÜRKUŞ MİLLİ PENÇELERLE DONATILIYOR
Gelişmiş eğitim ve taarruz uçağı HÜRKUŞ'un milli silah sistemi envanteri ...
ASELSAN’IN İLK KUANTUM ENTEGRE DEVRELERİ
ASELSAN'ın kuantum teknolojilerine yönelik yürüttüğü çalışmalar kapsamında ...
 
ASELPOD HAVA KUVVETLERİMİZE GÜÇ KATACAK
ASELSAN tarafından üretilen ASELPOD, savaş uçaklarının en kritik görevlerinden ...
MİLLİ HAVACILIK MOTORLARINDA SONA DOĞRU
Türk savunma sanayisi bünyesinde geliştirilen milli havacılık motorları ...
JAPONYA, İNGİLTERE VE İTALYA’DAN ORTAK SAVAŞ UÇAĞI PROJESİ
Japonya, İngiltere ve İtalya Savunma Bakanları, üç ülkenin 2035 yılına ...
 
ASKERİ LOJİSTİK VE DESTEK ZİRVESİ
Türkiye’nin askeri lojistik alanına odaklanan tek etkinliği, 3. Askeri ...
BAYRAKTAR TB2'DEN YENİ REKOR
Türkiye’nin ilk milli ve özgün SİHA’sı Bayraktar TB2, 750 bin uçuş saatini ...
F-16’MIZDAN ALÇAK İRTİFA GEÇİŞİ!
Türk Hava Kuvvetleri'ne ait bir F-16 ‘Savaşan Şahin - Fighting Falcon’ ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası