pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
HAVA ŞEHİTLERİ ANILDI
HAVA ŞEHİTLERİ ANILDI
CAPITAL500’DEN THY’YE 4 ÖDÜL
CAPITAL500’DEN THY’YE 4 ÖDÜL
ÇİZMECİ HAVALİMANINDA YAKALANDI
ÇİZMECİ HAVALİMANINDA YAKALANDI
71 UÇAĞINI DAHA YENİLEYECEK
71 UÇAĞINI DAHA YENİLEYECEK
23 Mayıs 2023 Salı - 11:57

TUSAŞ THY’YE 20 EĞİTİM UÇAĞI ÜRETECEK

Türk Hava Yolları ile TUSAŞ arasında 20 uçaklık anlaşma sağlandı. THY’nin yüzde yüz iştiraki Türk Hava Yolları Uçuş Eğitim ve Havalimanı İşletme A.Ş. (TAFA- Turkish Airlines Flight Academy) ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) arasında 20 adet tek motorlu pilot eğitim uçağı için anlaşma imzalandı.

TUSAŞ THY’YE 20 EĞİTİM UÇAĞI ÜRETECEK

Bayrak taşıyıcı markanın 10 yıllık stratejik planına göre; filo kapasitesinin yaklaşık iki kat artacağı öngörülürken, bu kapasite artışı yüksek sayıda pilot ihtiyacını da beraberinde getirecek. Türk Hava Yolları’nın 2033 yılında hedeflenen toplam pilot ihtiyacının 11.000’in üzerinde olması bekleniyor.

10+10(OPSİYONLU) SİPARİŞ

THY’den yapılan açaklamada, “TAFA’da kullanılan mevcut ve alternatif uçak tipleri üreticileri ile yapılan görüşmeler sonucunda, uçak tedariğinde orta ve uzun vadede küresel çapta sıkıntılar yaşanacağı anlaşılmıştır. TAFA tarafından eğitim ihtiyaçlarını karşılayabilecek tek motorlu eğitim uçağının yerli ve milli imkanlarla TUSAŞ tarafından üretilmesi konusunda fikir birliğine varılmıştır. 2026 ve 2027 yıllarında 10+10 (opsiyonlu) olacak şekilde 20 adet uçağın satın alınmasına ve uçakların mevcut verimliliği aynı şekilde karşılaması durumunda, ileriki yıllarda uçak alımına devam edilerek TAFA filosunun tamamen yerli ve milli uçaklarla değiştirilmesi hedeflenmektedir. “denildi.

YILLIK ORTALAMA 1000 PİLOTA İHTİYAÇ OLACAK

Gerçekleştirilen anlaşma ile ilgili olarak Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat; “Şu an TAFA’nın yıllık yeni öğrenci kontenjanı 200 kişi; bu sayıyı ilk etapta 300’e çıkarmayı hedefliyoruz. Bizim gelecek 10 yıllık planlarımız arasında pilot ihtiyacımız yıllık ortalama 1000 kişi. Bu açığı kapatmak için yatırım yapmaya devam edeceğiz. Ayrıca dünyada da pilot açığı olacağını düşünüyoruz. Yılda 2000 pilot yetiştirirsek 1000 tanesi Türk Hava Yolları’nda diğerleri de başka ülkelerde istihdam edilebilir. Hedeflerimizi gerçekleştirebilirsek Türkiye pilot yetiştirme üzerine dünyada marka olabilir.’’ dedi.

KOTİL: YERLİ VE MİLLİ İMKANLARLA TESİSLERİMİZDE ÜRETECEĞİZ

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat’ın ardından konu ile ilgili görüşlerini paylaşan Türk Havacılık Uzay Sanayii Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, ”TUSAŞ olarak uzun süredir dünyanın önde gelen firmalarıyla yapısal alandaki deneyimimiz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı pilot eğitimi için özgün olarak tasarlayıp ürettiğimiz yeni nesil eğitim uçağımız HÜRKUŞ ile yakın zamanda uçuşuna şahitlik ettiğimiz jet motorlu eğitim uçağımız HÜRJET ile edindiğimiz tecrübelerin ardından bu kez sivil pilotları yetiştirmek amacıyla TAFA (Turkish Airlines Flight Academy) ile güçlerimizi birleştiriyoruz. Türk Hava Yolları’nın pilot eğitimlerini karşılayacak, muadillerine göre üstün performans ve uçuş kalitesine sahip, bu yetkinliklerde en son teknoloji aviyonik sistemlerle donatılmış, uzun ömürlü eğitim uçaklarını yerli ve milli imkanlarımızla tesislerimizde üreteceğiz. Uçakların Türk Hava Yolları envanterine katılması ile birlikte bu hususta da dışa bağımlılığımızı önemli ölçüde azaltmış olacağız. Bugün Türk havacılığını her alanda dünya ile yarışır hale getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Dünyanın yolcu taşımacılığında önde gelen şirketi olan Türk Hava Yolları ile attığımız bu önemli adımın ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

 
TURKISH CARGO İHRACATA DEĞER KATIYOR
 
TEI’NİN MİLLİ MOTORLARI ASYA’DA
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TURKISH CARGO İHRACATA DEĞER KATIYOR
Dünyanın en geniş uluslararası kargo uçuş ağına sahip olan ve kıtalar ...
THY MİSAFİRLERİNİ FERRAGAMO İLE BULUŞTURUYOR
Türk Hava Yolları, misafirlerini prestijli marka Ferragamo ile buluşturuyor.
FINAL FOUR'DA ŞAMPİYON REAL MADRİD
19-21 Mayıs tarihlerinde Litvanya’nın Kaunas şehrinde Zalgirio Arena’da ...
 
F-18 BÖYLE ÇAKILDI
Yer: İspanya F18 savaş uçağı otoyola düştü, dehşet içinde izlediler
DHMİ 90 YAŞINDA
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), 90.yaşını kutluyor
GAZİANTEP’TE TANIMLANAMAYAN CİSİM MUAMMASI
Gaziantep Havalimanı'nda iddiaya göre tanımlanamayan bir cisim yüzünden ...
 
TÜRK HAVA YOLLARI 90 YAŞINDA
Türkiye’nin en değerli markası ve dünyanın en çok ülkesine uçan havayolu ...
EUROLEAGUE FINAL FOUR BAŞLIYOR
Turkish Airlines EuroLeague Final Four bu hafta ikonik basketbol şehirlerinden ...
İGA’NIN YATIRIMIN SOSYAL GETİRİSİ RAPORU
İGA İstanbul Havalimanı, sosyal yatırım programı kapsamında gerçekleştirdiği ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası