pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
MİLAS-BODRUM'A YENİ DUTY FREE MAĞAZASI
MİLAS-BODRUM'A YENİ DUTY FREE MAĞAZASI
BOLAT: ÖZEL OLARAK TAKİP EDECEĞİM
BOLAT: ÖZEL OLARAK TAKİP EDECEĞİM
FEDERASYONDAN THY'YE CEVAP
FEDERASYONDAN THY'YE CEVAP
FİLENİN SULTANLARINDAN THY’YE SİTEM
FİLENİN SULTANLARINDAN THY’YE SİTEM
3 Mart 2019 Pazar - 12:45

TURKISH CARGO DOĞAL ORTAMLARINA UÇURDU

Turkish Cargo, sirk aslanlarını doğal yaşam alanlarına kavuşturdu

TURKISH CARGO DOĞAL ORTAMLARINA UÇURDU

Dünyanın 124 ülkesine hizmet sağlayan ve en hızlı büyüyen hava kargo markası olan Turkish Cargo; Luca, Charlie, Kai isimli dişi aslan kardeşler ile Nathan isimli yavru erkek aslanı, hayvan haklarına saygı kapsamında Kiev’den, İstanbul aktarmalı olarak Güney Afrika’da bulunan doğal yaşam alanlarına ulaştırdı.

Ukrayna’da doğal yaşam alanlarından uzakta, 35 metrekarelik beton ve çelik kafes içerisinde zor şartlar altında bulunan Nathan isimli yavru erkek aslan ve Luca, Charlie, Kai isimli üç dişi kardeş aslan, yıllarca doğadan uzakta, direkt güneş ışığı ve temiz havadan yoksun şekilde, sirk hayvanı olarak kullanıldılar.

Lawrence Anthony Dünya Organizasyonu (LAEO) isimli, hayvan hakları savunuculuğu misyonuyla hareket eden bir kuruluş tarafından kurtarılan aslanlar daha sonra küresel hava kargo markası Turkish Cargo sponsorluğunda, Güney Afrika’da bulunan doğal yaşam alanlarına ulaştırıldılar.

ÖZEL KONTEYNERLARDA UÇTULAR

Yiyecek ve su ihtiyaçları düşünülerek özel olarak tasarlanmış konteynerlerde taşınan aslanlara, uçuş süresince bakıcıları, görevli veterinerler, Lawrence Anthony Dünya Organizasyonu’ndan bir yetkili ve  IATA LAR (Canlı Hayvan Taşıma Yönetmeliği) sertifikalı Turkish Cargo personeli eşlik etti.

Yaklaşık 9 bin kilometrelik bir uçuşta seyahat eden aslanlar, yolculuklarının sonunda 14 bin metrekare alana sahip yemyeşil kıyı ormanı ve otlaklarıyla, Afrika’nın kalabalık sürülerine ev sahipliği yapan Kragga Kamma Doğal Parkı’nda özgürlüğe kavuştular. Sirk koşulları nedeniyle kendi doğalarına ilk etapta yabancı kalan aslanlar, bundan sonraki yaşamlarında yeni arkadaşları ile gerçek doğayı ve özgürlüğü keşfedecekler.

Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün de konuya ilişkin twitter’dan şu açıklamayı yaptı:

“Ukrayna’da 35 metrekarelik sirk odasından kurtarılan dört aslanı Güney Afrika’daki uçsuz bucaksız doğaya ulaştırdık. Şimdi, keşfetme ve özgürlüğü yaşama sırası onların. Markamız Turkish Cargo’nun özel operasyonları ile doğanın koruyucusu olmaya devam edeceğiz.”

 

2017 yılında, yabani hayvanların yasadışı ticaretini engellemek ve bu konuda sektörel farkındalığı artırmak amacıyla `united for wildlife buckingham palace declaration (ufw)` bildirisini onaylayan Türk Hava Yolları, canlı hayvan taşıma süreçlerine ve hayvan haklarına verdiği önemi ortaya koymuştu.

Canlı hayvan taşımalarına en üst düzeyde özen göstererek, gökyüzünde doğal yaşam alanlarına en yakın koşulları oluşturan Turkish Cargo, sunduğu canlı hayvan taşımacılığı hizmeti için; kabul, depolama ve sevk süreçlerinde CITES ve IATA LAR yönetmeliğini referans alıyor ve yönetmelikte belirtilen dokümantasyon, kafesleme, etiketleme ve işaretleme kurallarını özenle uyguluyor.

 
SPACEX’İN KAPSÜLÜ UZAYA FIRLATILDI
 
İSTANBUL HAVALİMANI’NDAN 4 YENİ UÇUŞ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SPACEX’İN KAPSÜLÜ UZAYA FIRLATILDI
ABD'li uzay mekiği ve roket üreticisi SpaceX'in Amerikan Havacılık ve ...
TRUMP'TAN ORTADOĞU İTİRAFI
ABD Başkanı Donald Trump, ABD'nin Ortadoğu politikasına ilişkin, "Biz ...
PIPER APARTMANA ÇARPTI
ABD'nin Florida eyaletinde küçük uçağın bir apartman dairesine çarpması ...
 
PAKİSTAN HİNT PİLOTU SERBEST BIRAKTI
Hindistan ile gerginlik yaşayan Pakistan, çarşamba günü düşürülen Hint ...
NEPAL'DE HELİKOPTER DÜŞTÜ
Nepal'de aralarında ülkenin Turizm Bakanı Rabindra Adhikari'nin de bulunduğu ...
BEBEKLİ ANNEDEN YOLCULARA BÜYÜK SÜRPRİZ
Bebeğiyle uçak yolcuğu yapacak olan anneden yolculara 'ağlama sesi önleme kiti'
 
KAYIP MALEZYA UÇAĞININ YERİNİ GÖSTERDİ
İrlandalı araştırmacı Noel O’Gara, Kayıp Malezya Uçağı MH370'in düşme ...
A320'NİN MOTORUNA MADENİ PARA ATMAYA ÇALIŞTI
Çinli yolcular bir kez daha Airbus A320neo tipi uçağın motorunun içerisine ...
EMIRATES GÖKYÜZÜNDE EVENİZDE HİSSETTİRİYOR
Ödüllü hizmetleri ile tanınan Emirates Havayolu, ayrıcalıklı bir yolcu ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası