pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
HULL CITY CORENDON UÇAĞIYLA ANTALYA’DA
HULL CITY CORENDON UÇAĞIYLA ANTALYA’DA
IFTC HAVACILIK VERİSİ İÇİN KEYVAN’I SEÇTİ
IFTC HAVACILIK VERİSİ İÇİN KEYVAN’I SEÇTİ
SABİHA GÖKÇEN - SPHİNX UÇUŞLARI BAŞLADI
SABİHA GÖKÇEN - SPHİNX UÇUŞLARI BAŞLADI
KRİZ BÜYÜYOR... O ÜLKEYE HAVA SAHASINI KAPATTI!
KRİZ BÜYÜYOR... O ÜLKEYE HAVA SAHASINI KAPATTI!
20 Mayıs 2020 Çarşamba - 10:32

TÜRK HAVA YOLLARI 87 YAŞINDA

Türkiye’nin en değerli markası ve dünyanın en çok ülkesine uçan havayolu Türk Hava Yolları, gökyüzündeki 87. yılını kutluyor

TÜRK HAVA YOLLARI 87 YAŞINDA

Ay yıldızlı bayrağı ilk kez 1933 yılında, toplam 23 koltuk kapasitesine sahip 5 uçaklık filosuyla taşımaya başlayan küresel marka, bugün 360 uçaklık modern bir filoya ve 127 ülkeyi kapsayan rakipsiz bir uçuş ağına sahip.

Operasyonlarına ilk olarak, “Devlet Hava Yolları İşletmesi” adıyla İstanbul Atatürk Havalimanı‘nda (eski adıyla Yeşilköy Havalimanı) başlayan Türk Hava Yolları, 1943- 1945 yılları arasında filosuna kattığı yeni uçaklarla bugünkü başarının temellerini attı. Yolcu kapasitesinin ve hedeflerin büyümesiyle birlikte, bayrak taşıyıcı ilk yurtdışı seferini 1947 yılında, Ankara – İstanbul – Atina hattında gerçekleştirdi. TC-ABA tescil kodlu DC-3 uçağı ile gerçekleştirilen uçuş toplamda 2 saat 40 dakika sürdü. Türk Hava Yolları ilk Atina seferinden 4 yıl sonra, 1951 yılında Lefkoşa, Beyrut ve Kahire ile uluslararası uçuş noktalarını genişletti.

AVRUPA’DA ADINDAN SÖZ ETTİRMEYE BAŞLADI

Altmışlı yıllara gelindiğinde Türkiye pazarında kazandığı deneyimle yurtdışı operasyonlarında başarılı bir strateji oluşturan bayrak taşıyıcı, henüz o yıllarda Avrupa’da adından söz ettirmeyi başardı. Jet motorlu uçakların gökyüzünde görülmeye başlaması ile birlikte Türk Hava Yolları’nın başarı yolculuğu da hız kazandı.

Kuruluşunun 50. yılında (1983), 30 uçaklık filosu ve 4 bin 37 koltuk kapasitesiyle 3 farklı kıtaya uçuş gerçekleştiren Türk Hava Yolları, bu önemli yılı 2,5 milyon yolcu ve 30 bin ton kargo taşıyarak tamamladı. Yolcularının seyahat deneyimine yüksek derecede önem veren şirket her ay milyonlarca yolcusuna sunduğu “SKYLIFE” dergisini de ilk kez 1983 yılında “THY Magazin” adıyla yayımladı.

2000’li yılların ilk döneminde küresel havacılık sektöründe yaşanan duraklama ve gerilemenin aksine Türk Hava Yolları yeni yatırımlar, açılan hatlar ve genişleyen filosu ile önemli bir büyüme sürecine girdi. Bayrak taşıyıcı bu değişim sürecinde yalnızca yolcu taşıyan bir şirket olarak kalmadı ve uçak bakım onarımı, kargo taşımaları, yer hizmetleri, uçak içi koltuk ve mutfak üretimi, havacılık ve uçuş eğitimi alanlarında da diğer havayollarına hizmet sunan bir marka konumuna geldi.

İLKER AYCI: KARŞILAŞTIĞIMIZ ZORLUKLAR BİZİ GÜÇLENDİRİYOR

Bayrak Taşıyıcı havayolunun 87. yılı ile ilgili, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, “Bundan 87 yıl önce yola çıktığımızda gökyüzünde yalnızca 23 misafirimizi ağırlayabileceğimiz 5 uçağımız vardı. Bugün dünyanın en köklü, en iyi havayolu şirketleri arasındayız ve her gün yüz binlerce misafirimizi sevdiklerine kavuşturabileceğimiz bir kapasiteye sahibiz. Türk Hava Yolları’nın yıldan yıla artan bu başarısının kaynağında taşıdığımız ay yıldızlı bayrağımıza duyduğumuz sevgi ve sorumluluk var. Elbette 87. yılımızı yerde kutluyor olmaktan mutsuzuz ancak tüm dünyanın yaşadığı ve en çok havacılık sektörünü etkileyen bu zorlu süreci de atlatacak, gurur yolculuğumuza devam edeceğiz. Gökyüzündeki 87 yıllık yolculuğumuz boyunca nice fırtınalı günler yaşadık nice zor zamanları atlatıp bayrağımızı daha güçlü şekilde dalgalandırdık. Karşılaştığımız bu zorluk da bize güç katacak, çok şey öğrenecek 90 ve 100. Yıl dönümümüzde küresel havayolu endüstrisinde daha iyi bir konumda olacağız.” dedi.

HAVACILIK TARİHİNİN EN ZORLU YILI: 2020

Uçuş ağını 2020 yılı itibarıyla 127 ülke ve 322 destinasyona kadar genişleten, 2019 yılında 74 milyonun üzerinde yolcu taşıyan bayrak taşıyıcı 87. kuruluş yılını yerde kutluyor. Türk Hava Yolları’nın büyük hedefleri gerçekleştirmek ve yeni rekorlar kırmak için başladığı 2020 yılı tüm dünyayı derinden etkileyen Kovid_19 salgını nedeniyle havacılık tarihinin en zorlu senesine dönüştü. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de ticari yolcu uçuşları durma noktasına geldi.

TÜRKIYE’NİN ULUSAL SALGIN MÜCADELESİNE BÜYÜK DESTEK

Kovid_19 sürecinde diğer ülkelere nazaran daha başarılı bir süreç geçiren Türkiye’nin bu başarısında Türk Hava Yolları’nın da büyük katkısı oldu. İş, eğitim ya da tatil amacıyla yurtdışında bulunan ve uçuşların durması sonrası bulundukları ülkede mahsur kalan on binlerce vatandaş tahliye uçuşlar ile yurda getirildi. Öte yandan hava kargo taşıyıcısı Turkish Cargo uluslararası gıda ve medikal ürün/ilaç zincirine katkı sağlayan önemli uçuşlar gerçekleştirdi, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı’nın ihtiyaç sahibi ülkelere gönderdiği birçok yardım malzemesini de yine Turkish Cargo taşıdı.

 
TGS YÖNETİCİSİNDEN ŞİİR KİTABI
 
FARKINDA MISIN? YARIŞMASININ KAZANANLAR BELLİ OLDU
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TGS YÖNETİCİSİNDEN ŞİİR KİTABI
Türk Hava Yolları'nın yer hizmetleri şirketi TGS’nin (Turkish Ground Services) ...
EASYJET’E ÇOK SOFİSTİKE SİBER SALDIRI
Easyjet Havayolları, 9 milyon yolcunun kişisel bilgilerinin hackerlar ...
ÇARPIŞMAYA RAMAK KALA
Uçuş eğitmeni, iki küçük uçağın birbirlerine oldukça yakın geçmesini görüntüledi. ...
 
THY’DEN TARİHİ UÇUŞ: 9 MİLYON YOLCU
?www.tarihiyolculuk.com adresi üzerinden hatıra biletlerini oluşturan ...
SİNGAPUR HAVA YOLLARI 2019-2020 SONUÇLARINI AÇIKLADI
Singapur Hava Yolları 2019-2020 sonuçlarını açıkladı. İşte grubun finansal performansı
30 BİN KİŞİYİ İŞTEN ÇIKARMAYA HAZIRLANIYOR
Dünyanın en büyük hava yolu şirketlerinden Dubai merkezli Emirates, 30 ...
 
TARİHİ YOLCULUKTA 2.5 MİLYON YOLCU AŞILDI
Türk Hava Yolları’nın Salı günü gerçekleştireceği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, ...
YOLCULAR TUVALETE GİRMEK İÇİN İZİN İSTEYECEK
Ryanair yolcuları uçuşların yeniden başlamasıyla tuvaletleri kullanmadan ...
BRITISH AIRWAYS PİLOTLARI İÇİN GEÇİCİ PLAN
British Airways pilotları, ordu tarafından yapılan planlar doğrultusunda ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İGA İSTANBUL HAVALİMANI’NDA YENİ HEDEFLER
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası