pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
AJET İLK UÇUŞUNU YAPTI
AJET İLK UÇUŞUNU YAPTI
TÜRK HAVA YOLLARI LİBYA’DA
TÜRK HAVA YOLLARI LİBYA’DA
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
4 Temmuz 2020 Cumartesi - 11:39

TURİZMCİLERDEN İNGİLTERE'YE TEŞEKKÜR AB’YE TEPKİ

İngiltere'nin Türkiye'den geleceklere karantina muafiyeti koyması Kuşadası'ndaki turizmciler arasında memnuniyetle karşılandı. Turizmciler İngiltere'ye teşekkür ederken, seyahat uyarısına devam eden Avrupa Birliği'ne tepki gösterdi

TURİZMCİLERDEN İNGİLTERE YE TEŞEKKÜR AB’YE TEPKİ

Avrupa Birliği Konseyi, korona virüs salgını nedeniyle alınan tedbirlerin gevşetilmesinin ardından vatandaşlarının seyahat edebileceği ülkelerin listesini açıklamış ve listede virüsün ortaya çıktığı Çin yer alırken, Türkiye dışarıda bırakılmıştı. AB kararında Türkiye'nin dışarıda bırakılmasını tepki ve şaşkınlıkla karşılayan turizmciler, İngiltere'nin kararıyla moral buldu. İngiliz Ulaştırma Bakanlığı, yeni tip korona virüs salgını nedeniyle ülkeye yurt dışından gelişlerde uygulanan 14 günlük karantina kuralında muafiyet tanınan 56 ülke arasında Türkiye'ye de yer verdi. Söz konusu 56 ülkeden İngiltere'ye gelecek yolcular, eğer önceki 14 gün boyunca listede yer almayan bir ülkede bulunmamışsa 14 gün karantinaya girmek zorunda kalmayacak.

Karar, Kuşadası'ndaki turizmciler arasında büyük bir memnuniyetle karşılandı. İHA’nın haberine göre, Peninsula Tour'un Genel Müdürü, Kuşadası Belediyesi Meclis Üyesi ve Kuşadası Belediyesi Turizm Komisyonu Başkanı Fahrettin Çiçek, İngiltere'nin kararının memnuniyet verici olduğunu belirterek, "Turizmciler olarak İngiltere hükümetinden büyük beklentimiz vardı. Resmi açıklamayla birlikte İngiltere'nin kararı beklentimizi giderdi. İngiliz hükümetine teşekkür ediyoruz " dedi.

İngiltere'nin kararının ardından AB'nin de kararını gözden geçirmesini beklediklerini kaydeden Çiçek, "Çünkü Türkiye açıklanan listedeki diğer ülkeler kadar güvenli. Avrupa Birliği'nin vermiş olduğu bu kararı tamamen taraflı buluyorum. Çin'in listeye alınıp, Türkiye'nin riskli ülkeler arasında gösterilmesi Kuşadası'ndaki turizmciler olarak bizleri hem kızdırdı hem de çok üzdü. Burada Türkiye'nin yeni bir politika geliştirip acilen duruma çözüm bulması gerekiyor. Çünkü AB ülkelerinden gelecek turist bizim için önemli bir gelir kapısı" dedi.

Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Derneği Başkanı (KODER) Tacettin Özden de İngiltere'den çok güzel bir haber aldıklarını belirterek, "İngiltere pazarı bizim için çok önemli. Bu nedenle İngiltere hükümetinin ülkemize karantina muafiyeti getirmesi çok iyi bir gelişme, tüm turizm sektörüne büyük bir moral oldu. Avrupa Birliği'nin de İngiltere'yi takip etmesini bekliyoruz. Çünkü Türkiye önlem konusunda çok iyi durumda. Bu kararla birlikte dış turizmde sezon açılışı 15 Temmuz'da başlar. İngiliz Hükümetine ve kararı alanlara teşekkür ediyoruz " dedi. Bu arada, İngiltere'ye teşekkür ederken Avrupa Birliği'ne tepkisini sürdüren Özden, "Şaşkınlığımızı gidermeleri için Avrupa Birliği'nin listeyi bir an önce güncellemesini bekliyoruz. Türkiye'ye üvey evlat muamelesi yapmaları çok kötü. Çünkü birçok AB vatandaşı için ülkemiz tatil cenneti konumunda. Özellikle Alman turistler Türkiye'ye seyahat etmeyi çok seviyor. Turizmciler olarak bu konuya bir an önce çözüm bulunmasını bekliyoruz " diye konuştu.

 
THY HAZİRAN SONU AVRUPA’DA BİRİNCİ OLDU
 
TASSA: GÜN KENETLENME GÜNÜDÜR
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İKİ BAKAN ALMANYA'DA
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Dışişleri Bakanı Mevlüt ...
İNGİLTERE TÜRKİYE'YE UÇUŞ YASAĞINI KALDIRIYOR
İngiltere'nin, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu ülkelere uygulanan ...
ANKARA'DAN BRÜKSEL'E "SEYAHAT KISITLAMASI" TEPKİSİ
Dışişleri Bakanlığı, AB'nin seyahat kısıtlamaları kaldırılan ülkeler arasına ...
 
AB 14 ÜLKEYE SINIRLARINI AÇIYOR
Avrupa Birliği(AB), yarından itibaren 14 ülkeye sınırlarını açıyor, listede Türkiye yok
YUNANİSTAN SINIRLARINI AÇMA KARARI ALDI
Yunanistan, Türkiye dahil komşu ülkelere sınırlarını 1 Temmuz'dan itibaren açma kararı aldı
İNGİLTERE'DEN BAZI ÜLKELERE SEYAHAT KORİDORU
İngiltere hükümeti, 6 Temmuz'dan sonra bazı ülkelerle seyahat koridoru ...
 
AB SINIRLARI TÜRKLERE AÇILACAK MI
Dışa açılacak AB sınırları 1 Temmuz'da 54 ülkeye kapalı kalıyor: Listede hangi ülkeler var?
İNGİLİZ GAZETESİNDEN KARANTİNA İDDİASI
Guardian: İngiltere, Türkiye dahil bazı ülkelere tatile gidenler için ...
ERSOY:10 GÜN İÇİNDE ÇOK ÖNEMLİ GELİŞMELER OLACAK
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yurt dışı turizmin yeniden ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası