pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
ALANYA OPERASYONLARINI BÜYÜTÜYOR
ALANYA OPERASYONLARINI BÜYÜTÜYOR
İSRAİL’DEN İRAN’A MİSİLLEME
İSRAİL’DEN İRAN’A MİSİLLEME
İSTANBUL HAVALİMANI’NDA YAKALANDI
İSTANBUL HAVALİMANI’NDA YAKALANDI
İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ADI DEĞİŞTİ
İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ADI DEĞİŞTİ
17 Aralık 2020 Perşembe - 09:52

TROPİKAL MEYVELERİN İÇİNDE UYUŞTURUCU KAÇAKÇILIĞI

İstanbul Havalimanı Gümrük Muhafaza ekiplerinin düzenlediği üç ayrı operasyonda piyasa değeri yaklaşık 13 milyon TL olan tropikal meyvelerin içerisine gizlenmiş 2,2 kilogram eroin, tekstil eşyasına gizlenmiş 57 kilogram ve valiz içerisine gizlenen 96 kilogram esrar yakalandı

TROPİKAL MEYVELERİN İÇİNDE UYUŞTURUCU KAÇAKÇILIĞI

Ticaret Bakanlığı'na bağlı Gümrük Muhafaza ekiplerince düzenlenen ilk operasyonda yapılan analiz sonucunda riskli olarak değerlendirilen yolcuyu taşıyan uçak İstanbul Havalimanına iniş yaptıktan sonra Gümrük Muhafaza ekipleri harekete geçti. DHA’dan İbrahim Yıldız’ın haberine göre, şüpheli yolcunun valizleri uçaktan indirildiğinde önce bagaj x-ray tarama cihazı ile tarandı. Burada şüpheli yoğunluğa rastlanılması üzerine narkotik dedektör köpeklerle arama yapıldı. Köpeklerin de valizlere tepki vermesi sonucu açılarak aranan valizlerin içerisinde tropikal meyvelerin bulunduğu saptandı. Bu meyvelerin dış yüzeyleri kesildiğinde içlerinde bulunan kapsülde gizlenmiş yabancı bir madde olduğu tespit edildi. Bu maddeden alınan numunenin uyuşturucu ve kimyasal madde tespit cihazı ile yapılan analizinde eroin olduğu anlaşıldı. Toplam 67 kapsül içerisine gizlenmiş 2,2 kilogram ağırlığında ve yaklaşık bir milyon lira değerinde eroin ele geçirildi.

BAGAJDA 8 MİLYON LİRA DEĞERİNDE UYUŞTURUCU ÇIKTI

Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğünce gerçekleştirilen diğer bir operasyonda ise yapılan risk analizi neticesinde Türkiye'ye uyuşturucu getirdiğinden şüphelenilen kişi Gümrük Muhafaza ekiplerince takibe alındı. Şüpheli valizleri uçaktan tahliye edildikten sonra hem x-ray cihazı hem de narkotik dedektör köpeklerle kontrol edildi. Yapılan kontrol sonrasında içerisinde uyuşturucu olduğu düşünülen valizler yolcu salonuna gönderildi ve operasyon için şüpheli yolcunun valizlerini teslim alması beklendi. Ancak takip altındaki yolcu, valizleri teslim almadan havalimanını terk etmek istedi. Bunun üzerine Gümrük Muhafaza ekiplerince durdurulan şüphelilerin hem üzeri hem de valizleri arandı. Şüpheliye ait valizlerin içerisinde tekstil eşyası altına gizlenmiş toplam 57 kilogram esrar cinsi uyuşturucu ele geçirildi. Ele geçirilen uyuşturucunun yaklaşık piyasa değerinin 4 milyon 500 bin lira olduğu belirlendi.

Üçüncü operasyonda ise toplam 96 kilogram esrarı valizlerine gizleyerek Türkiye'ye sokmak isteyen yabancı uyruklu kişi takibe alındı. Yapılan kontrol neticesinde şüpheli, bagajında gizlenmiş yaklaşık 8 milyon lira değerindeki uyuşturucu ile yakalanarak gözaltına alındı.

6 YABANCI YOLCU TUTUKLANDI

İstanbul Havalimanında Gümrük Muhafaza ekiplerince gerçekleştirilen üç operasyon sonucunda yaklaşık 13 milyon 500 bin lira değerinde 155 kilogram ağırlığında uyuşturucu ele geçirilirken uyuşturucuyu Türkiye'ye sokmak isteyen yabancı uyruklu 6 yolcu gözaltı işlemlerinin tamamlanmasının ardından tutuklandı.

 
TÜRK HAVA YOLLARI ÇEYREK FİNALDE
 
SUNEXPRESS DJ BURAK YETER’İN HAVA YOLU PARTNERİ OLDU
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İSTANBUL HAVALİMANI’NA VALİ AMİR
İçişleri Bakanlığı, İstanbul Havalimanı Mülki İdare Amirliği’ne, Vali-Mülkiye ...
THY SON 16 TURU MAÇI İÇİN HAZIR
2019 ve 2020 yıllarında namağlup Balkan Şampiyonu olarak ülkemizi Avrupa’da ...
60 YIL SONRA TÜRKİYE'YE GETİRİLDİ
Tarih öncesi dönemlerde bolluğun ve bereketin sembolü, koruyucusu olduğuna ...
 
50 İLDE DEV FETÖ OPERASYONU
İzmir merkezli 50 ilde, FETÖ/PDY'nin Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yapılanmasına ...
DHMİ ÇALIŞANI YANGIN KURBANI
DHMİ çalışanı Özgür Murat, evlerinde çıkan yangında iki çocuğunu kurtarmaya çalışırken can verdi
İÇKİ ŞİŞELERİNDE SIVI KOKAİN KAÇAKÇILIĞI
İstanbul Havalimanı'nda gümrük muhafaza ekiplerinin 10 gün arayla gerçekleştirdikleri ...
 
SAMSUNLU ÖRNEK TAKSİCİYİ AĞIRLADI
İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu, ...
ISTANBUL PHOTO AWARDS 2020'NİN İKİNCİSİ SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI'NDA
Anadolu Ajansı tarafından düzenlenen uluslararası haber fotoğrafı yarışması ...
HAVALİMANI TAKSİCİSİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ
İstanbul Havalimanı’nda taksi şoförü olarak çalışan Engin Olgaç (31), ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası