pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
ASELSAN’DAN TARİHİ BAKİYE SİPARİŞ
ASELSAN’DAN TARİHİ BAKİYE SİPARİŞ
‘EN İYİ UÇAK İÇİ EĞLENCE ÖDÜLÜ’ EMIRATES’E
‘EN İYİ UÇAK İÇİ EĞLENCE ÖDÜLÜ’ EMIRATES’E
14 Ekim 2019 Pazartesi - 15:10

TÖSHİD’TEN 'BARIŞ PINARI HAREKATI' AÇIKLAMASI

Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği (TÖSHİD), Suriye’nin kuzeyinde devam eden ‘Barış Pınarı Harekatı’ konusunda bir açıklama yayınladı

TÖSHİD’TEN  BARIŞ PINARI HAREKATI  AÇIKLAMASI

TÖSHİD’in “Bu önemli harekatta kalplerimizin Türk Silahlı Kuvvetlerimizle birlikte olduğunu ifade etmek istiyoruz” denilen açıklaması şu şekilde:

“Bildiğiniz gibi, ülkemizin Kuzey Suriye’de yürütmekte olduğu Barış Pınarı Harekâtı tüm hızıyla devam ediyor. Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği (TÖSHİD) olarak, bu önemli harekatta kalplerimizin Türk Silahlı Kuvvetlerimizle birlikte olduğunu ifade etmek istiyoruz. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Barış Pınarı Harekatı’nda başarıya ulaşacağına yürekten inanıyoruz. En büyük temennimiz, kahraman askerlerimizin her birinin sağ salim geri dönmesi ve ailelerine kavuşmasıdır.

Hizmet İhracatçıları Birliği’nin konuyla ilgili yayınladığı açıklamaya biz de katılıyor, sizlerin de bilgisi için aşağıda paylaşıyoruz.

Bu vesileyle, harekatta hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifa diliyoruz.

Saygılarımızla,

TÖSHİD Yönetim Kurulu”

 

Hizmet İhracatçıları Birliği’nin açıklaması:

Değerli iş ortağımız,

Hizmet İhracatçıları Birliği olarak, Türkiye’nin Kuzey Suriye’de gerçekleştirmekte olduğu Barış Pınarı Harekâtı ile ilgili siz kıymetli paydaşımızı doğrudan bilgilendirmeyi görev ve sorumluluğumuz olarak addettik.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” sözünü kendine şiar edinen Türkiye, ulusal, bölgesel ve küresel düzeyde barışı savunan; en büyük destekçisi ve garantörü olan ülkelerin başında gelmektedir. Türkiye’nin Kuzey Suriye’de hali hazırda yürütmekte olduğu harekât; herhangi bir etnik gruba, ulusa, ülkeye değil sadece ve sadece ülkemizin ulusal güvenliğini tehdit eden bölgesel ve küresel çapta terör tehdidi oluşturan unsurlara karşıdır.

Bildiğiniz üzere Türkiye, Suriye’de İŞİD’e karşı verilen mücadelede en aktif görevleri üstlenmiş; önceki yıllarda gerçekleştirdiği Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarında bu terör örgütüyle göğüs göğüse çarpışmış; bu örgütün etkinliğini kaybetmesinde çok önemli bir rol üstlenmiştir.

Ancak ülkemiz adına bölgedeki tek terör tehdidi İŞİD değildir. Türkiye’nin 30 yılı aşkın süredir mücadele ettiği ve başta ABD olmak üzere AB, NATO ve pek çok ülkenin ‘terör örgütü’ ilan ettiği PKK, Güneydoğu Anadolu bölgemizdeki Kürt vatandaşlarımız da dahil olmak üzere binlerce insanımızın ölümüne neden olan, silah tehdidiyle çocukları, gençleri kaçırarak onları militan haline getiren, eylemleriyle bebekleri dahi katleden acımasız bir örgüttür.

Hali hazırda Suriye’nin kuzeyinde, Fırat’ın doğusunu işgal altında tutan ve PKK’nın uzantısı olduğu bilinen PYD/YPG’nin amacı, bu bölgede Türkiye için kalıcı tehdit halini alacak bir ‘terör kuşağı’ oluşturmaktır. Bu ise sadece Türkiye değil, bölgemiz ve tüm dünya için varoluşsal bir sorundur.

Harekâtın temel amacı, etnik ya da kültürel farklılıkları en büyük zenginliği olarak kabul eden ülkemizde barış içinde yaşayan, milyonarca Kürt kökenli vatandaşımız dahil, 81 milyon insanımızın huzuru ve ülkemizin bekasıyla birinci dereceden ilgili Avrupa ülkeleri insanlarının bugün ve gelecekte de yine barış ve huzur içinde yaşamasını garanti altına almaktır.

Diğer yandan, Türkiye’nin önemle altını çizdiği bir diğer konu da komşumuz Suriye’nin toprak bütünlüğüne duyduğu saygıdır. Suriye’nin parçalanması, kuzeyinde, herhangi bir uluslararası gücün çıkarları doğrultusunda yapay bir terör devletinin silah zoruyla inşası, dünyanın altından kalkamayacağı bir sorun haline gelir.

Ülkemiz Suriye’de yaşanan iç savaşın başından bu yana kendisine sığınan mültecilere kapılarını açmıştır. 3,5 milyonu aşan Suriyeli mülteci ile Türkiye, hali hazırda dünyanın en fazla mülteci barındıran ülkesi konumundadır. Bu harekâtın bir diğer amacı da Fırat’ın doğusunu terör örgütlerini arındırarak; içlerinde Kürt, Arap ve Türkmenlerin de olduğu mültecilerin kalıcı bir şekilde ülkelerine dönmelerini ve bu güvenli bölgeye yerleşmelerini sağlamaktır.

Her asimetrik çatışmada olduğu gibi bu sefer de dezenformasyon, gerçekliği olmayan haber ve yorumlarla kara propaganda yine sahnededir. Siz değerli iş ortağımızdan ricamız, bu gibi manipülatif haber, yorum ve paylaşımları ciddiye almamanız ve enformasyon kirliğine müsaade etmemenizdir.

Son olarak söz konusu harekâtın, göstergeleri yukarı yönlü ivmelenen ve yakın dönemde maruz kaldığı ataklara karşı bağışıklığını geliştirerek; istikrarını koruyabileceğini ispat etmiş Türkiye ekonomisi üzerinde olumsuz bir etki oluşturmayacağını ön gördüğümüzü de özellikle belirtmek isteriz.

Barış Pınarı Harekatı’nın sadece ülkemizde değil; bölgemizde dolayısıyla dünyada huzur ve istikrarı yeniden tesis edecek tarihî bir adım olduğunu düşünüyoruz. Siz değerli dostumuzun, Türkiye’nin tezlerinin haklılığını görerek; iş birliği içinde olduğunuz paydaşlarınıza da objektif bir bakış açısıyla aktaracağınıza yürekten inanıyoruz.

 
TUSAŞ ÜRÜNLERİ GÜNEY KORE'DE SERGİLENECEK
 
HAVAŞ İLK KULLANICISI OLDU
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YARATICI GİRİŞİMLER İZMİR ADNAN MENDERES’TE BULUŞUYOR
TAV Havalimanları ve Groupe ADP, ulaştırma ve havacılık alanında çalışan ...
GOLDEN WEEK’TE 110 BİN YOLCUYA HİZMET
Türkiye’nin en büyük duty free işletmecisi Unifree, İstanbul Havalimanı’nda ...
YURT DIŞI ÇIKIŞ HARÇ PULU AKILLI TELEFONLARDAN ALINABİLECEK
Yurt dışı çıkış harç pulları, havalimanlarında bu amaçla bulundurulan ...
 
SELÇUK BAYRAKTAR'DAN SİHA'NIN SIRRI
Baykar Teknik Müdürü ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Mütevelli ...
SUNEXPRESS 30. YIL HATIRA ORMANI PROJESİ
Türk Hava Yolları ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, Ankara ...
HARÇ PULLARININ DEĞİŞİM SÜRESİ 31 EKİM'E UZATILDI
Eski 15 TL'lik yurt dışı çıkış harç pullarının 50 TL'lik yeni pullarla ...
 
İSTANBUL HAVALİMANI'NDA 'VARLIĞIN YENİDEN İNŞASI' SERGİSİ
Meksikalı sanatçı Jorge Marin'in eserleri "Varlığın Yeniden İnşası" sergisiyle ...
ISPARTA'DAKİ UÇAK KAZASINDA FETÖ ŞÜPHESİ
12 yıl önce Isparta’da düşen yolcu uçağına ilişkin dava 30 Kasım 2019’da ...
BERIEV BE-200 TEST EDİLDİ
Orman yangınlarında kullanılmak üzere gündeme gelen Rus yangın söndürme ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası