pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
HAVA ŞEHİTLERİ ANILDI
HAVA ŞEHİTLERİ ANILDI
CAPITAL500’DEN THY’YE 4 ÖDÜL
CAPITAL500’DEN THY’YE 4 ÖDÜL
ÇİZMECİ HAVALİMANINDA YAKALANDI
ÇİZMECİ HAVALİMANINDA YAKALANDI
71 UÇAĞINI DAHA YENİLEYECEK
71 UÇAĞINI DAHA YENİLEYECEK
7 Ekim 2022 Cuma - 16:26

THY’DEN GLOBAL SAF DEKLARASYONUNA İMZA

Türk Hava Yolları, karbon emisyonunun azaltılmasında kilit rol oynayan Sürdürülebilir Havacılık Yakıtlarının (SAF-Sustainable Aviation Fuel) geliştirilmesine katkı sağlayan projelere desteğini sürdürüyor. 2022 yılı itibarıyla operasyonlarında aktif bir şekilde Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı kullanmaya başlayan havayolu, Global SAF Deklarasyonunu imzalayarak konuya verdiği önemin altını çizdi.

THY’DEN GLOBAL SAF DEKLARASYONUNA İMZA

Global SAF Deklarasyonu, havacılık, uzay ve yakıt sektöründeki paydaşlar tarafından sürdürülebilir havacılık yakıtının karbondan arındırılması için oluşturulmuş ortak bir çalışma bütünlüğünü ifade ediyor. Deklarasyon ile sürdürülebilir havacılık yakıtlarının tamamen karbondan arındırılması hedefleniyor.

Türk Hava Yolları bu kapsamda; teknik, düzenleyici, güvenlik ve ticari uygulanabilirlik sınırları dahilinde SAF kullanımını en üst düzeye çıkarmayı planlıyor.

Türk Hava Yolları Genel Müdür (Yatırım ve Teknoloji) Yardımcısı Levent Konukçu konuya ilişkin olarak; "Yeni nesil uçakların filoya dahil edilmesine ilişkin yaptığı yatırımlarıyla, operasyonel iyileştirmeleriyle ve ileri düzey yakıt tasarrufu uygulamalarıyla emisyonlarını önemli derecede azaltan Türk Hava Yolları, sürdürülebilir havacılık yakıtlarına yatırım ve desteğini sürdürmeye devam edecek.” dedi.

Airbus Ticari Uçaklar ve Airbus International Başkanı Christian Scherer; “Airbus, uçmanın çevresel etkisini azaltacak, değer zinciri boyunca sürdürülebilir bir havacılık endüstrisi geliştirmeye kendini tamamen adamıştır. Bu bildirge de tam olarak bunu desteklemekte. Bugün Türk Hava Yolları bu girişime katılma çağrısına yanıt vererek, sıfır emisyonlu uçak yolculuğumuzda tüm paydaşlarla birlikte çalışmak üzere imza attı. Türkiye'nin bu çabadaki kararlılığını göstermesinden mutluluk duyuyorum.” dedi.

Rolls-Royce Teknoloji’den Sorumlu Başkanı Grazia Vittadini konuyla ilgili; "Sürdürülebilir Havacılık Yakıtları’nın kullanımını teşvik etmek için değer zincirimizdeki endüstri ortaklarımızla birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çalışmalar, Rolls-Royce’un sürdürülebilirlik stratejisinin önemli bir parçası. Türk Hava Yolları'nın SAF Deklarasyonu'nu imzalamasından büyük mutluluk duyuyoruz. Bu anlaşmanın imzalanması, Türkiye'nin küresel havacılıkta sürdürülebilir bir geleceğe doğru yöneldiğinin bir göstergesi.” dedi.

HANGİ HATLARDA KULLANIYOR

2022 yılında ilk olarak İstanbul Havalimanı- Paris Charles De Gaulle hattında sürdürülebilir havacılık yakıtı kullanmaya başlayan Türk Hava Yolları, Paris, Oslo, Göteborg, Kopenhag, Londra ve Stockholm hatlarında haftada bir gün olacak şekilde bu yakıtı düzenli olarak kullanırken, ilerleyen süreçte de artan frekanslara ve farklı destinasyonlara bağlı olarak aktif kullanımını yaygınlaştırmayı planlıyor. Ayrıca Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı, aynı orandaki geleneksel kerosen yakıta kıyasla sera gazı emisyonunda %87’ye varan azalma sağlıyor.

Bunlara ek olarak Türk Hava Yolları, fosil kaynaklı uçak yakıtı kullanım miktarının azaltılması için üniversitelerle iş birliği yaparak sürdürülebilir biyo-yakıt araştırma ve geliştirme çalışmalarına destek sağlıyor. Bu kapsamda, Boğaziçi Üniversitesi ile “Mikroalg Tabanlı Sürdürülebilir Biyo-Jet Yakıtı Projesi (MİKRO-JET)” başlıklı, TÜBİTAK öncelikli alan projesini yürütüyor. Projenin tamamlanması akabinde tamamen sürdürülebilir kaynaklardan üretilen ve 2022 yılı içerisinde Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. tarafından motor testleri tamamlanan biyoyakıtın harmanlanarak uçuşlarda kullanılması hedefleniyor.  

 
CUMHURBAŞKANINDAN F-16 AÇIKLAMASI
 
MAVİ AIR 4 ACH130 SİPARİŞİ VERDİ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THY EYLÜL’DE KAÇ YOLCU TAŞIDI?
Türk Hava Yolları (THY), Eylül ayında 7,3 milyon yolcu taşıdı
THY HANGİ UÇAĞA KARAR VERECEK ?
Türk Hava Yolları (THY), bir süreden beri feeder(besleyici) uçuşlarla ...
THY’NİN A330’LARI EFW’YE EMANET
Türk Hava Yolları Teknik A.Ş., Yolcu – Kargo Uçağı (P2F) dönüşümleri hususunda ...
 
BAKAN: KÜRESEL BİR HAVACILIK MERKEZİ OLDUK
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Bugün dış hat uçuş ağımız ...
KEYVAN HAVACILIK-GE AEROSPACE İŞ BİRLİĞİ
Keyvan Havacılık ve GE Aerospace teknolojide güçlerini birleştirdi. Keyvan ...
THY UÇAĞI KALKÜTA’YA ACİL İNİŞ YAPTI
İstanbul-Singapur seferini yapan THY uçağında 69 yaşında bir yolcu aniden ...
 
13. AIRSHOW İSTANBUL FUARI AÇILDI
Türk Sivil Havacılık sektörü, dört senenin ardından İstanbul Airshow'da ...
FİKRET GEÇKİLİ VEFAT ETTİ
Türk Hava Yolları Teknik’te uzun yıllar Uçak Bakım Başkanlığı yaptıktan ...
İNİŞTE LASTİĞİ PATLADI
Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Hatay seferini yapan uçağının inişte lastiği ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası