pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
ASELSAN’DAN TARİHİ BAKİYE SİPARİŞ
ASELSAN’DAN TARİHİ BAKİYE SİPARİŞ
‘EN İYİ UÇAK İÇİ EĞLENCE ÖDÜLÜ’ EMIRATES’E
‘EN İYİ UÇAK İÇİ EĞLENCE ÖDÜLÜ’ EMIRATES’E
20 Temmuz 2020 Pazartesi - 11:02

THY VE SENDİKAYA MASAYA OTURUN ÇAĞRISI

Havayolu Çalışanları Sendikası HAVA-SEN, Türk Hava Yolları yönetimi ve yetkili sendika Hava-İş’e ‘masaya oturun’ çağrısında bulundu

THY VE SENDİKAYA MASAYA OTURUN ÇAĞRISI

HAVA-SEN’den konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

“Pandemi sürecinde yaklaşık 30.000 çalışanla ilgili belirsizliğin sürdüğü THY'de yetkili sendikanın sorumluluktan kaçma ve inisiyatif almama yönündeki tavrını devam ettirdiği, THY yönetiminin teklif dahi vermeyerek belirsizliği daha da artırdığı, bunun da çalışanların direncini kırmak, beklentilerini baskılamak amaçlarına hizmet ettiği gözlenmektedir.

1- Yetkili sendika Hava İş'in işverene diyet borcunu ödemek ile işçilerin hak ve menfaatlerini korumak arasında sıkıştığı bu süreçte; THY'de örgütlü derneklerle ve bazı sosyal medya oluşumlarıyla iş birliği yaparak içinde bulunduğu açmazdan kurtulma gayreti içine girdiği anlaşılmaktadır. Bu amaçla geçtiğimiz günlerde Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA) ile bir görüşme yapıldığı ancak toplantıya Hava İş Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal'ın katılmaya bile gerek görmediği öğrenilmiştir. Büyük bölümü THY pilotlarından oluşan yaklaşık 5000 üyesi bulunan 62 yıllık saygın bir derneğe karşı takınılan tutumun ve aşağılamanın HAVA-SEN tarafından kabul edilmesi mümkün değildir. Görünürde, Sivil Toplum Kuruluşlarını yanına alarak geniş bir mutabakat zemini oluşturulduğu izlenimi yaratılmaya çalışılsa da; köklü bir derneği, derneğin temsil ettiği değerleri ve onun üyesi olan kaptanları aşağılamanın hiçbir makul ve mantıklı mazeretinin olamayacağı düşünülmektedir.

2- Pandeminin havayollarımızı derinden etkilediği bilinmekle beraber bu süreci çalışanların maaşlarına ve haklarına yüklenerek çözme anlayışına karşı olduğumuzu sürekli ve ısrarlı biçimde tekrarladık. Diğer alanlardan tasarruf seçeneğinin öncelikle gözetilmesine ilişkin görüşümüz 4 ay önce ayrıntılarıyla açıkladığımız gibi bugün de devam etmektedir.

Bu çerçevede;

- 2007 yılından bugüne kadar işverenin çalışanların aylık ve ikramiyelerinin yatırıldığı bankalardan aldığı promosyon geliri 2019 sonu itibarı ile nominal 230 milyon TL'yi geçmiştir. Dolar bazında veya paranın alım gücü açısından hesaplandığında rakamın çok daha yüksek olacağı açıktır. Bu para, devletimizin de kamu işletmelerinde yaptığı uygulamada olduğu gibi çalışanların hakkıdır. THY yönetimi tam 13 yıldır ödemediği promosyon parasını bu zor günlerde çalışanlara dağıtmalıdır.

-  THY bilanço kayıtlarına göre, 2019 yılı sonu itibarı ile Ticari Alacakların tutarı 540 milyon dolardır. Bunun sadece 30 milyon doları transfer güçlüğü olan ülkelerde kalan bilet satış gelirleridir. Alacaklarını tahsil etme yolunu izlemek yerine, çalışanları yoksulluk sınırının altında bir ücrete mahkum etme yaklaşımını insafla ve vicdanla açıklamak mümkün olmadığı gibi bu anlayışın, geçmişte şirketin büyümesine emek ve katkı veren çalışanlarına karşı ahde vefasızlık olduğunda da tereddüt yoktur.

-  THY yönetimi, yetkili sendikayla beraber uyguladığı sessizlik politikası ile çalışanları oyalayarak bezdirmeye, bıktırmaya ve yıldırmaya çalışmakta adeta şirketten ayrılmaları için uygun ortam oluşturmaya çalışmaktadır. Bir sonraki aşama ise, çalışanların kağıt üzerinde bir sözleşme ile şirket personeli olarak kalmaya dahi razı olabilecekleri ücretsiz izin aşamasıdır. Ücretsiz izin, çalışanın ücret almadan sigorta primleri ve sağlık sigortaları yatırılmadan iş ilişkisinin "pamuk ipliğine bağlı olduğu" bir süreçtir. Üzülerek ifade etmek gerekir ki, yetkili sendika da sessiz ve tepkisiz kalarak, işvereni masaya oturmaya zorlamayarak bu insani olmayan plana destek vermektedir.

-  Tamamen bir belirsizliğin hüküm sürdüğü bu sürecin uçuş emniyetini nasıl etkilediğinin de THY tarafından dikkatle değerlendirilmesi gerekmektedir.

Kısa Çalışma Ödeneği uygulamasının 2020 yılı sonuna kadar devam edebileceği hususu dikkate alındığında, geçmiş 4 aylık devrede işverenin tek taraflı dayatması, sendikanın da sessiz kalarak onay vermesi sonucu çalışanların ağır bir mağduriyet yaşadıkları ortadadır. THY yönetiminin aynı hukuksuz tavrını yılın kalan bölümünde de sürdüreceği anlaşılmaktadır

Bu düşüncelerle,

THY yönetimi ve yetkili sendika Hava İş'i, ivedilikle biraraya gelerek; geçici süreyle olmak kaydıyla kısa çalışma ödeneğinden de yararlandırmak ve tüm çalışanlara fırsat eşitliğine dayalı adaletli bir çalışma olanağı sağlamak suretiyle insanca yaşayabilecekleri yeni bir ücretlendirme politikasını belirlemeye, çalışanları işten çıkartmaya yönelik gizli veya açık baskılardan ve telkinlerden vazgeçmeye davet ediyoruz. Özellikle Hava İş sendikasını da bir kez olsun çalışanlar adına sorumluluk almaya ve çözümün bir parçası olmaya davet ediyoruz.

Havacılık çalışanlarının sesi olan HAVA-SEN her zaman doğruları söylemeye ve çalışanları uyarmaya devam edecektir. Aylardır sizlere yaptığımız uyarılarımıza ve önerdiğimiz çözümlere rağmen, işveren ve yetkili sendika tarafından bugüne kadar izlenen süreç haklılığımızı bir kez daha ortaya koymuştur. Çözüm kaptan, kabin memuru, yer personeli olarak sizlerin, çalışanların özgür iradelerindedir. Kendi haklarınız için sizler karar vermediğiniz sürece kimse sizin için karar vermeyecektir. Her geçen gün işverenin ve yetkili sendikanın hesabına kar yazıldığı gibi, merhamet etmelerini bekleyerek kazanamayacağınız ve hak kayıplarının devam edeceği bir süreç önünüzdedir. Yolunuzu en kısa sürede seçmeye ve sizleri tabandan gelen, çalışanların haklarını savunan HAVA-SEN in üyesi olmaya davet ediyoruz.

Biz bu işi aylar önce de çözerdik şimdi de çözeriz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

HAVA-SEN YÖNETİM KURULU”

 
SABİHA GÖKÇEN UÇUŞLARINA YENİDEN BAŞLIYOR
 
HAVALİMANINDA UYUŞTURUCU OPERASYONU
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SABİHA GÖKÇEN UÇUŞLARINA YENİDEN BAŞLIYOR
Qatar Airways, 25 Temmuz itibarıyla İstanbul Sabiha Gökçen uçuşlarına yeniden başlıyor
İKİ ÜLKEYE UÇUŞLAR ASKIYA ALINDI
Türkiye, koronavirüs salgınının son günlerde artış içinde olduğu İran ...
PEGASUS AĞUSTOS'TA 17 ÜLKEYE DAHA UÇACAK
Pegasus Hava Yolları, ağustos ayında Rusya da dahil 17 ülkeye daha yurt ...
 
THY EKİPLERİN YATI HARCIRAHLARINI KALDIRDI
Türk Hava Yolları, Covid-19 pandemisi kapsamında uçuş ekiplerinin yatı ...
BIRMINGHAM’DA ‘TEKRAR HOŞ GELDİN THY’
İngiltere’nin Birmingham Havalimanı otoritesi, yeniden uçuşlara başlayan ...
İSTANBUL HAVALİMANI MÜZESİ AÇILDI
Dünyanın en büyük havalimanı müzesi, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri ...
 
PEGASUS'UN YENİ UÇUŞ ROTASI AĞRI
Pegasus Hava Yolları, 20 Temmuz itibarıyla İstanbul Sabiha Gökçen'den Ağrı uçuşlarını başlatıyor
AVRUPA’DA SEVİNDİREN YÜKSELİŞ
İstanbul Havalimanı 15 Temmuz’da 421 uçuşla Avrupa'nın en yoğun dördüncü ...
ACH160’E İTALYAN MÜŞTERİDEN YENİ SİPARİŞ
Airbus Corporate Helicopters (ACH), H160 sertifikasyonunun tamamlanmasından ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası