pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
EMIRATES’TEN TÜRKİYE TURİZMİNE DESTEK
EMIRATES’TEN TÜRKİYE TURİZMİNE DESTEK
TEI MALEZYA’DA DSA 2024'E KATILIYOR
TEI MALEZYA’DA DSA 2024'E KATILIYOR
YERLİ MOTORLA EN YÜKSEK İRTİFAYA ÇIKTI
YERLİ MOTORLA EN YÜKSEK İRTİFAYA ÇIKTI
GAZİPAŞA-ALANYA CORENDON'U KARŞILADI
GAZİPAŞA-ALANYA CORENDON'U KARŞILADI
7 Mart 2020 Cumartesi - 09:38

THY UÇAKLARI BÖYLE DEZENFEKTE EDİLİYOR

Türk Hava Yolları(THY), neredeyse tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs(Covid-19) salgınına karşı uçaklarını itinalı bir şekilde dezenfekte ediyor

THY UÇAKLARI BÖYLE DEZENFEKTE EDİLİYOR

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, uçakların dezenfekte sürecine ilişkin twitter hesabından bir video yayınladı. Üstün, “Dünyanın dört bir yanına yayılan virüse karşı en etkin yöntemlerle önlem alıyoruz. Uçaklarımızda, uluslararası otoriteler tarafından kabul görmüş ve etkisi kanıtlanmış dezenfeksiyon süreçleri uyguluyoruz. Misafirlerimizin seyahat güvenliği bizim için daima en ön plandadır” dedi.

 

 

UÇAKLAR BİLİMSEL YÖNTEMLERLE DEZENFEKTE EDİLİYOR

İlk kez geçtiğimiz yılın aralık ayında Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve süreç içerisinde dünyanın birçok ülkesine yayılan COVID-19 (koronavirüs) için tüm dünya seferber durumda. Uluslararası seyahat güvenliğini önemli ölçüde tehdit eden bu vakaya karşı Türk Hava Yolları, uçaklarında etkisini kanıtlamış dezenfeksiyon işlemleri uyguluyor.

850’DEN FAZLA SEFER İPTAL EDİLDİ

Konuyla ilgili her açıklamasında yolcularının seyahat güvenliğini en ön planda tuttuğunun altını çizen şirket en fazla sayıda vakanın görüldüğü İtalya, İran, Irak, Güney Kore, Çin ve Azerbaycan’da Nahçivan’a olan uçuşlarını durdurdu. Türk Hava Yolları, durdurulan uçuşlar nedeniyle 28 Ocak’tan bugüne kadar 850’den fazla seferini iptal etti. Durumun mart ayı sonuna kadar bu şekilde devam etmesi halinde iptal edilen sefer sayısının 1700’ü geçmesi bekleniyor.

UYGULANAN YÖNTEMLER RİSKİ ORTADAN KALDIRIYOR

Durdurulan uçuşların yanında, bayrak taşıyıcının yurtdışından gelen tüm uçakları, virüslere karşı etkisi kanıtlanmış yöntemlerle dezenfekte ediliyor. Uçakların dezenfeksiyon sürecinde uluslararası laboratuvarlarda test edilmiş, Dünya Sağlık Örgütü, uçak üretici firmaları ve uluslararası havacılık otoriteleri tarafından gerçekleştirilen testleri başarıyla geçmiş bir kimyasal madde kullanılıyor.  Havaya, özel bir cihaz ile püskürtülen kimyasal 10 dakika boyunca uçak içerisinde dezenfeksiyonu gerçekleştirerek virüs ve bakterilere karşı koruma sağlıyor. İşlem toplamda 25 dakika kadar sürüyor.

500 UÇAK DEZENFEKTE EDİLDİ

Uçaklara, bu uygulama yapılmadan yeni yolcu alınmıyor. Dezenfeksiyon uygulaması sırasında arındırma ekibi kişisel koruyucu donanımını giyerek görevini yerine getiriyor. Uygulama hem sağlık hem de ulaştırma birimleri ile koordinasyon içerisinde tamamlanıyor. Şu ana kadar 500’e yakın uçak virüse karşı dezenfekte edildi.

YOLCULARIN TEMAS ETTİĞİ HER NOKTA DERİNLEMESİNE TEMİZLENİYOR

Dezenfeksiyon sürecinin ikinci aşamasında ise genel temizlik prosedürü uygulanıyor. Bu aşamada; baş üstü dolapları, pencereler, koltuk başları, koltuk kenarları ve cepleri başta olmak üzere yolcuların temas ettiği her nokta derinlemesine temizleniyor. Her uçuştan sonra battaniye ve yastık gibi tekstil ürünleri değiştirilerek yüksek sıcaklıkta yıkama işlemi uygulanıyor. 

YOLCULARI TAŞIYAN OTOBÜSLER DE ARINDIRILIYOR

Türk Hava Yolları aldığı önlemler kapsamında yalnızca uçakları değil uçuş öncesi ve sonrası yolcuları taşıyan otobüsleri de ciddi bir dezenfeksiyon sürecinden geçiriyor. Tıpkı uçak içerisinde olduğu gibi otobüslerde de etkin bir temizlik işlemi uygulanıyor. Seyahatin her aşamasında yolcuların temas ettiği noktaların hijyeni sağlanıyor.

 
BİLDİRİ DAĞITAN İSVEÇLİ VEKİL SINIR DIŞI EDİLDİ
 
ROLLS-ROYCE’TAN KADINLAR GÜNÜ KUTLAMASI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
NİLÜFER APKER’İ KAYBETTİK
Türk Hava Yolları ve Pegasus Havayolları’nda çalışan, güler yüzlülüğü ...
LUFTHANSA 7 BİN 100 UÇUŞU İPTAL ETTİ
Alman havayolu şirketi Lufthansa, koronavirüs nedeniyle Mart ayı içerisinde ...
AYCI’DAN KORONAVİRÜS AÇIKLAMASI
THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, koronavirüs nedeniyle ...
 
BOEING 737 MAX İÇİN MÜJDELİ HABER
ABD Federal Havacılık İdaresi Başkanı Stephen Dickson, yere indirilen ...
KAPTAN PİLOTUN TUTUKLULUĞUNA İTİRAZA RED KARARI
5 Şubat tarihinde pistten çıkarak 3 kişinin ölümüne, 180 kişinin de yaralanmasına ...
2020 YILI ŞUBAT AYI UÇAK YOLCU VE YÜK TRAFİĞİ AÇIKLANDI
Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, 2020 yılının Şubat ayına ...
 
YÖNETİCİLER KORONAVİRÜS İÇİN TOPLANDI
Havayolu şirketi üst yöneticileri, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı ...
HASTA YOLCUNUN DETAYLARI ORTAYA ÇIKTI
Singapurlu yetkililerin dün gece yaptığı, "İstanbul'dan gelen THY uçağındaki ...
ONUR AİR’DEN KORONAVİRÜS ÖNLEMLERİ
Dünya’da hızla yayılan ve Sağlık Bakanlığı tarafından bazı ülkelere yapılan ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası