pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
IBOM AIR ARTIK HITIT İLE GÖKLERDE
IBOM AIR ARTIK HITIT İLE GÖKLERDE
CORENDON INFLIGHT POS CİHAZINI DUYURDU
CORENDON INFLIGHT POS CİHAZINI DUYURDU
THY'DEN 20 MİLYAR DOLARLIK İMZA
THY'DEN 20 MİLYAR DOLARLIK İMZA
BAKANLIKTAN OTEL AÇIKLAMASI
BAKANLIKTAN OTEL AÇIKLAMASI
29 Ocak 2021 Cuma - 22:13

THY TEKNOLOJİ ŞİRKETİ KURUYOR

Pandemiyi fırsata çeviren THY, yeni bir dönem başlatıyor. Teknoloji şirketi kuruldu. THY Cargo ve Anadolujet de ayrı şirket olarak yola devam edecek. İlker Aycı, “Daha hızlı büyümek, ortaklık ve satın alma potansiyelini değerlendirmek için bu şirketleri uçuruyoruz. Şimdiden ortaklık teklifleri geliyor” dedi

THY TEKNOLOJİ ŞİRKETİ KURUYOR

Türkiye’nin bayrak taşıyıcı havayolu şirketi THY’de yeni bir dönem başlıyor. Teknoloji şirketi kuruldu. THY Cargo ve Anadolujet de ayrı şirket olarak yola devam edecek. İlker Aycı, “Daha hızlı büyümek, ortaklık ve satın alma potansiyelini değerlendirmek için bu şirketleri ayrı kanatla uçuruyoruz” dedi.

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, dün düzenlediği basın toplantısı ile 2020 yılını değerlendirirken, şirketin 2021 hedeflerini açıkladı. Dünya Gazetesi’nden Aysel YÜCEL’in haberine göre, Aycı, pandeminin damga vurduğu 2020’nin havacılık tarihinin en kötü yılı olduğunu ve sektörün 20 yıl geriye gittiğini hatırlatarak, “THY, 2020’yi en az zararla atlatan havayolu şirketi oldu” dedi. THY’nin pandemi krizini fırsata çevirdiğini vurgulayan İlker Aycı, yeni bir dönem başlattıklarını açıkladı. Aycı, teknoloji şirketi kurduklarını, THY Cargo ve Anadolujet’in de ayrı birer şirket olarak yola devam edeceğini söyledi.

ORTAKLIK VE SATIN ALMALAR GÜNDEMDE

İlker Aycı, THY’nin dönüşüm hamlesini şu sözlerle anlattı:

“Bir teknoloji şirketi kurduk. THY Cargo tamamen ayrı bir şirket oluyor. Abadolujet’i şirketleştirmeyi planlıyoruz. Gelecekte ortaklık ve satın almaların önünü açmak için bu şirketleri uçuruyoruz. Ayrı ayrı uçan kanatlarımız olacak. Bu da THY için yeni bir dönem. Yeni ortaklıklar ve satın almalar sürpriz olmayacak. Daha şimdiden, kuruluş aşamasında ortaklık teklifi alıyoruz. Buradaki önemli bir hamle olduğunu görüyorlar. Aceleci değil akıllı hamleler atıyoruz. Çok başarılı işler yapmak istiyoruz. Kargo şirketi de daha ilk gününde çok önemli bir değerle işe başlayacak. Biz pandemi krizini fırsata dönüştürdük. Şirketlerimizin 360 hamle yapabilmeleri için önünü açtık."

DÜNYAYA TEKNOLOJİ SATACAK

THY Teknoloji ve Bilişim Anonim Şirketi, kendi geliştirdiği ürünleri dünyaya satmak istiyor. Bu şirketin yönetimi ise Ali Serdar Yakut’a emanet. Yakut, şirketin kurulma hikayesi ve hedeflerini şöyle anlattı:

“Havacılık sektörüne teknoloji sunan birkaç büyük şirket var. Sayıları az olduğu için bizi fiyat konusunda manipüle ettiklerini gördük. Biz de krizi fırsata çevirdik. Daha çok kargo ve lojistik alanında teknoloji üreteceğiz. Ve bu ürünlerimizi dünyaya satacağız. Bizim kargodaki büyümemizde teknoloji yatırımlarımızın önemli etkisi oldu. Daha önce dışarıdan aldığımız bu teknolojileri dışarıya satacağız. Havacılıktaki en büyük teknolojik şirketlerden biri olmayı hedefliyoruz.”

PERSONEL ÇIKARMADAN YOLA DEVAM

İlker Aycı, THY’nin tüm dünyadaki rakiplerinin aksine pandemiye rağmen personel çıkarmadığını ve farklı bir yol izlediğini vurgulayarak, bu yaklaşımlarının bu yıl da devam edeceğini söyledi. Aycı, Alman, Fransız İngiliz havayolu şirketlerinin devletten destek almalarına rağmen 10 binlerce işçi çıkardığını ve bu yıl da istihdamı azaltmaya gideceklerini belirterek, “Biz THY olarak farklı bir yol izledik. Geride kimseyi bırakmamam sözümüzü tutarak hiçbir personelimizi işten çıkarmadık. Sendikalarla görüşmeler yaptık. Karşılıklı fedakarlık yaparak personel maaşlarını düşürerek yola devam ettik. Ekibimizi dağıtmadığımız için bunun avantajını da yaşadık ve yılı rakiplerimize göre çok daha az bir zararla kapattık” diye konuştu.

THY bünyesinde yaklaşık 60 bin kişi çalışıyor. İlker Aycı, THY olarak geçen yıl giderlerde yüzde 53 tasarruf sağladıklarını, personel maaşlarının düşürülmesinin de buna katkı sağladığını söyledi. Şirket geçen yıl giderlerde 1.1 milyar dolarlık tasarruf sağladı.

3. ÇEYREK SONUÇLARI OLUMLU OLACAK

THY, 2020 3. çeyrek finansal verilerini mart ayında açıklayacak. İlker Aycı, THY’nin rakipleri arasında pandemi yılı olan 2020’yi en az zararla atlatan şirket olacaklarını söyledi. Aycı, “Mart ayında açıklanacak finansal verilerde de bunu göreceksiniz” dedi. Aycı, özellikle nakit akışını çok iyi yönettiklerini vurgulayarak, “2020’yi kriz öncesi nakit düzeyine çok yakın kapattık” dedi. Aycı, özellikle esas faaliyet rakamlarında olumlu sonuçlar geleceğine işaret etti. Aycı ayrıca, birçok havayolu şirketinin pandemi nedeniyle yüzde 50’lere varan değer kaybı yaşadığını, THY’de ise bu oranın yüzde 10’da kaldığını söyledi.

“SAĞLIK ALTYAPIMIZ 2021’DE TURİZMDE FIRSAT YARATACAK”

THY, bu yıl aşı taşımalarında etkin rol almayı hedeflerken diğer yandan turizm tarafında da toparlanma bekliyor. İlker Aycı, “2019 yılına oranla kapasitelerde yüzde 70 doluluğa ulaşmayı hedefliyoruz” dedi. Aycı, Türkiye’nin sağlık altyapısının güçlü olmasının bu yıl turizmde avantaj sağlayacağının altını çizerek, şöyle devam etti:

“Virüsün yayılma hızı aşıdan hızlı. Mutasyonlu virüs de endişeleri artırdı. Turizmde popüler olan birçok Avrupa ülkesi aşı yapmayan turisti ülkesine almamayı planlıyor. Çünkü bu ülkelerde sağlık altyapısı güçlü değil. Hatta bazı ülkeler sezonu bu yıl da açmamayı düşünüyor. Türkiye’nin ise sağlık altyapısı çok güçlü. Dolayısıyla turizmde en fazla payı almak için çalışıyoruz.” Aycı, Türkiye’nin aşılama konusunda da iyi gittiğini vurgulayarak, “Aşılamada ilk 10’dayız. 6 ya da 7. sıradayız” dedi.

 
AYCI: ÇOK YAKINDA YENİ MÜJDELER VERECEĞİZ
 
İRAN'DA TEDİRGİN EDEN SİREN SESLERİ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AYCI: ÇOK YAKINDA YENİ MÜJDELER VERECEĞİZ
Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, koronavirüs pandemisini ...
EMIRATES SKYWARDS STATÜLERİNİ 2022’YE KADAR UZATIYOR
Emirates’in ödüllü yolcu sadakat programı Skywards, dünyada ilklerden ...
SİNGAPUR HAVA YOLLARI PHUKET’E B737-800NG İLE UÇACAK
Singapur Hava Yolları (SIA), 4 Mart 2021 tarihinden itibaren Phuket uçuşlarında ...
 
LUFTHANSA EN UZUN UÇUŞUNU YAPMAYA HAZIRLANIYOR
Lufthansa Alman Hava Yolları, tarihinin en uzun uçuşunu yapmaya hazırlanıyor
TÜRKİYE GÜNLÜK 1297 UÇUŞLA AVRUPA'NIN ZİRVESİNDE
COVID-19 salgınının olumsuz etkileri tüm dünyada havacılık sektöründe ...
TAV’DAN ÖZBEKİSTAN ATAĞI
TAV, Özbekistan’da havalimanlarını geliştirmek için iş birliği anlaşması imzaladı
 
İSTANBUL HAVALİMANI VE THY AVRUPA'NIN ZİRVESİNDE
Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı'nın (EUROCONTROL) yayınladığı ...
THY İSRAİL'E UÇUŞLARI DURDURDU
Türk Hava Yolları(THY), İsrail'e uçuşların 31 Ocak'a kadar durdurulduğunu duyurdu
AIRBUS FLIGHTLAB’DE UÇUŞ TESTLERİNE BAŞLADI
Airbus Helicopters, sadece yeni teknolojilerin olgunlaşmasına adanmış ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası