pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
DÜŞÜŞ ANI KAMERADA
DÜŞÜŞ ANI KAMERADA
RUSYA'DAN 'THY İLE UÇMAYIN' UYARISI
RUSYA'DAN 'THY İLE UÇMAYIN' UYARISI
SABİHA GÖKÇEN’DE 23 NİSAN KONSERİ
SABİHA GÖKÇEN’DE 23 NİSAN KONSERİ
20 Nisan 2020 Pazartesi - 10:45

THY DEV OPERASYONA BAŞLIYOR

Türk Hava Yolları dev tahliye operasyonuna başlıyor; 59 ülke, 195 uçuş, 25 bin vatandaş…

THY DEV OPERASYONA BAŞLIYOR

RAMAZAN AYINI AİLELERİ İLE GEÇİRECEKLER

Türk Hava Yolları, geçici süreyle yurtdışında bulunan ve Kovid_19 salgını sonrası bulundukları ülkede mahsur kalan vatandaşları özel uçuşlarla Türkiye’ye kavuşturmaya devam ediyor. Milli görev bilinci ile gerçekleştirilecek dev tahliye operasyonu bugün itibarıyla başladı. Bu operasyon sayesinde turist, öğrenci ya da geçici işçi olarak gittikleri ülkelerde mağdur olan binlerce vatandaş Ramazan Ayı’nda aileleri ile bir arada olacak.

59 ÜLKEDEN TAHLİYE UÇUŞU

Tüm tarifeli yolcu seferlerini Koronavirüs önlemleri kapsamında durduran, kargo uçuşlarını ise küresel gıda ve medikal ürün zincirinin sürekliliği için devam ettiren THY, 20-28 Nisan tarihleri arasında 59 ülkeden tahliye uçuşu gerçekleştirecek. Operasyon kapsamında 63 geniş, 40 dar gövde uçakla icra edilecek toplam 195 uçuş ile 25 bine yakın vatandaşın Türkiye’ye getirilmesi planlanıyor.

AYCI: BİRLİK VE BERABERLİK ÖRNEĞİNİ BİR KEZ DAHA SERGİLEYECEĞİZ

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı tahliye uçuşları ile ilgili açıklamasında, “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla ülkemiz için anlamlı bir operasyona daha başlıyoruz. Tahliye uçuşlarımız ile yurtdışında mahsur kalan binlerce vatandaşımızı ailelerine kavuşturacak, Ramazan Ayı’nda onları sevdikleriyle aynı masanın etrafında buluşturacağız. Tüm dünya halklarının gıpta ile baktığı birlik ve beraberlik örneğini bir kez daha sergileyeceğiz. Ülkemizin bayrak taşıyıcı şirketi olmanın sorumluluğu ile en önemli değerimiz Türkiye için her tahliye uçuşumuzu gurur ve mutlulukla gerçekleştireceğiz.” dedi.

İLK SIRADA ALMANYA VAR

Operasyon kapsamında en fazla vatandaşın tahliye edileceği ülke olan Almanya'dan 3 bin 269 kişinin Türkiye’ye gelmesi bekleniyor. Bu ülkeyi, 2 bin 201 kişi ile Suudi Arabistan ve 1632 kişi ile ABD izleyecek. Daha sonra sırasıyla, İngiltere'den 1559, Kuveyt'ten 1463, Cezayir'den 1200, Ukrayna'dan 863, Irak'tan 861, Fransa'dan 696, Azerbaycan'dan 662, Hollanda'dan 648, Kanada'dan 543, KKTC'den 540, Birleşik Arap Emirlikleri'nden 538, Polonya 488, İspanya'dan 455, Rusya'dan 380, Kuzey Makedonya'dan 394, Kırgızistan'dan 352 ve İsviçre'den 341 kişi getirilecek.

Tahliye operasyonu gerçekleştirilecek diğer ülkeler ise şunlar: Belçika, Malta, Mısır, İrlanda, Moldova, Macaristan, Romanya, Çekya, Kosova, Arnavutluk, Bahreyn, Sırbistan, İtalya, İsveç, Ürdün, Umman, İran, Sudan, Avusturya, Slovakya, Fas, Tayland, Karadağ, Danimarka, Gana, Senegal, Benin, Katar, Etiyopya, Somali, Moritanya, Nijer, Kenya, Bangladeş, Pakistan, Malezya, Singapur, Hindistan ve Bosna Hersek.

 
BAKANLIK ACUN ILICALI’DAN YARDIM İSTEDİ
 
İGA 3. PİST İÇİN SHGM’YE BAŞVURUYU YAPTI
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Editör 22 Nisan 2020 Çarşamba 14:00

Sayın okurumuz, mesajınızı aldık. Nereden, ne zaman uçuş olacağını Dışişleri Bakanlığımız Türk Hava Yolları ile birlikte koordine ediyor. En sağlıklı bilgiyi bulunduğunuz şehirdeki Türk büyükelçiliği veya konsolosluğundan alabilirsiniz. Bizler internet yayıncılığı yapan bir mecra olarak karar verme durumunda değiliz. Sadece karar alındıktan sonra gelişmeyi haber olarak duyururuz. Bu arada Türk Hava Yolları Çağrı Merkezini de arayabilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz...

Yorumu oyla      0      0  
Nursen patat 22 Nisan 2020 Çarşamba 12:45

23 undeki olacak ucusta yer olmadigi icin annemi gonderemiyoruz peki tekrardan ucuslar duzenlenecekmi vizeli gelenler icin paristen tesekkurler

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
PEGASUS’TAN 23 NİSAN KLİBİ
Pegasus Havayolları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için bir klip hazırladı
THY ALMANYA'YA 7 ÖZEL SEFER YAPACAK
Türk Hava Yolları, yeni tip koronavirüs salgını önlemleri çerçevesinde ...
THY'DEN TAHLİYE UÇUŞLARI AÇIKLAMASI
Türk Hava Yolları (THY), yurt dışından gerçekleştirilecek tahliye uçuşlarının ...
 
KESKİN HASTANE İNŞAATINI İNCELEDİ
DHMİ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Keskin, 1000 yataklı ...
İLK ÇEYREKTE İSTANBUL'DAN 20 MİLYON YOLCU UÇTU
Salgın nedeniyle uçuşların durdurulduğu ve iptallerin yaşandığı İstanbul, ...
'THY'NİN RAKİPLERİNE GÖRE ŞANSI YÜKSEK'
Uluslararası hava taşımacılığı sektöründe önümüzdeki dönemlerde neler ...
 
41 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ UÇAKTA CAN PAZARI
Moskova’da 41 kişinin öldüğü uçak kazasıyla ilgili soruşturma tamamlandı
PEGASUS’UN ‘AZRA’SI FİLOYA KATILDI
Pegasus Havayolları’nın ‘Azra’ adı verilen en yeni uçağı filoya katıldı
1 İLE 15 MAYIS ARASINDA UÇMAYACAK
Pegasus Havayolları, koronavirüs tedbirleri kapsamında 1-15 Mayıs 2020 ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası